dimecres, d’octubre 04, 2006

Bloc a Menorca (sense psico)

Aprofitant una setmaneta de vacances amb la família i per matar el gusanillo vaig recopilar algo de info per fer escalar a Menorca sense masses aspiracions. Després motivat a tope amb les fotos i vídeos de psicoblok que ara estan tant de moda vaig fer-me il·lusions de donar uns pegues sobre aquestes magnífiques línies sobre el mar. Al final de psicoblok res de res i de bloc "normal", doncs bastanta cosa, alguna més interessant que les altres...a continuació un resumet per a qui li pugui interessar:
Jo només tenia controlats dos llocs per psicoblok:
- Cala Mitjana. Segons la ressenya, dues zones, una cova amb vies dures al voltant de 8a i una placa desplomada amb vies mes humanes 6º i 7º. Problema: només s’hi pot accedir amb zòdiac. Jo vaig intentar-ho nedant i crec que es factible. En una aproximació de reconeixement, quan soc prop de la cova (10 min) un grup amb kayac m'avisa que estem rodejats de meduses. Flipant amb la sort que he tingut al no tacar-ne cap, m’entorno a la platja donant una volta mar endins per evitar-les.
- Cala Rafelet: No vaig poder veure les parets. El problema es que l’accés es totalment diferent al de la platja i havia de deixar la família massa estona sols. Cal anar pel poble de s’Algar i al hotel Palmeras i allà fer un ràpel o localitzar un destrepe. la cala està fora del poble.
Zones de bloc:
Aquí el tema es força mes assequible i evident:
- Cala Mitjana: Un bloc d’aspecte guapo d'uns 15 m de llarg i 8 d'alt ple de vies (mín 6a) a costat de la platja, mooolt patinós degut a la humitat. Vaig buscar per altres roques properes i no hi ha rés mes obert i tot bastant brut. Possibilitat de boniques travesses a pocs metres sobre l’aigua sortint de la platja. Poc interessant. Accés amb cotxe.
- Cavalleria: Cap amb far que és un caos de pedres punxegudes, buscant pels cingles surt alguna placa guapa però amb caigudes molt dolentes. Hi ha una zona d’esportiva perduda. Poc interessant. Accés amb cotxe.
- Cales Coves: Petita zona amb vies d’esportiva fàcil Vº,6º i curta però es veien maques, es pot fer alguna travessa sobre l’aigua.
- Cala Pilar: Desprès d’una excursioneta de 25’ arribes a una cala força verge envoltada de petits cingles d’arenisca (duna fòssil). Els trams mes interessants estan oberts i mola escalar-hi mes per la curiositat del lloc i les formes que no pas per la qualitat de les línies. A destacar un gran tsunami-visera i dues coves-vivenda on algunes vies pugen per la façana de pedra amb sortida tsunami a la cornisa.


Cala Pilar, als torrents que vorejen la platja hi ha els blocs


- Cala Rafelet. Preciosa mini cala que s’endinsa per un torrent ombrívol on a banda i banda hi ha petits cingles per blocar, algunes coves baixetes són interessants, amb molt de canto. Sembla molt poc obert. Cal caminar 10 min.
Cala Rafelet


- Penya de l’Indi Vermell: al mig de l’illa, a costat de la carretera, en un coll després del poble de Es Mercadal, (a ma dreta direcció Mahó), és un jardí petrificat de grans blocs d’arenisca vermella amb formes de fantasia, des de grans cantos a plaques impossibles, des de bloc petit fins al gran tsunami que dona nom al lloc. Cal saltar una valla i endinsar-se per un camí brut i poc encoratjador que es va aclarint fins accedir a aquesta preciosa zona.

5 comentaris:

Mohawk ha dit...

Que em dius Piju? La zona d'esportiva de Cap de CAvalleria està perduda?, vols dir el que els locals anomenen "Nova"?

Recordo que era una zona força guapa, amb vies calcaries divertides de grau mig.

Llàstima de lo del Psicobloc, però no us fa por? :P :P

Piju ha dit...

També li has tibat a Menorca? No se t’escapa res!
Volia dir que a Cavalleria, sense ressenyes no em va semblar fàcil trobar la zona. Mes o menys s’intueixen varis llocs però tampoc podia fer esportiva i no vaig comprobar si hi havien vies. Et va agradar? Pel que si te possibilitats es per obertures des de baix, hi han parets de 100m.
També li has tibat a Menorca? No se t’escapa res!
Volia dir que a Cavalleria, sense ressenyes no em va semblar fàcil trobar la zona. Mes o menys s’intueixen varis llocs però tampoc podia fer esportiva i no vaig comprobar si hi havien vies. Et va agradar? Pel que si te possibilitats es per obertures des de baix, hi han parets de 100m.

Anònim ha dit...

vas tenir sort amb les medusses doncs! :P
Una cosa, quan dieu que un bloc és un tsunami... què vol dir? com m'ho he d'imaginar? ^_^' Merci! :P

Jo fa dos caps de setmana vaig ser per Mallorca i per la Serra de Tramuntana hi ha uns paredons... guapissims!

Mohawk ha dit...

Hola Piju!

Sols he escalat a Ca les Coves i a la zona aquesta de Cavalleria, "Nova" es deia, era la millor de la illa en el seu moment, ja que no hi havia gaire fanatisme i això ho havia equipat un noi de Barcelona.

Al cap de Cavalleria hi ha algunes vies de 2-3 llargs que surten del mar, sols se que es rapelava entrant per un forat, prop del far... i les ressenyes d'un Escalar. Si t'interesen te les puc passar.

PGB, quan un bloc és un tsunami és que té una caiguda important, per exemple, a Mallorca ja feia anys que feien "psicobloc" abans que es posés de moda, i en Miguelin i sus secuaces (tots molts raperos i íntims del grup de Hip-hop "La puta Opepé") van començar a utilitzar aquesta denominació pels blocs que tenien el pas xungo molt amunt, pel tsunami que feies quan queies a l'aigua. No se si fora d'Espanya també se'ls hi diu així...

Envia-li la pregunta al propi Miguelin que té una secció de tonteries al Hola-Escalar. (Ja,ja,ja, semblo el Losantos doblant els noms, eh!)

Anònim ha dit...

hehe merci Mohawk :P

Ara entenc pq posen tant hip-hop als videos de psicobloc a Mallorca... ;P