dijous, d’abril 12, 2007

Antepauta

Pels que no ho conegueu, penjo unes fotos que hem van fer durant la visita a l’Antepauta, prop de Baldomà i Alòs (Montsec), guiats pel Albert Cortés, un dels recuperadors d’aquesta zona oblidada i actiu equipador de la Terra Ferma.

Al final han deixat un petit sector “cinc estrelles” amb casi una vintena de vies, les que vam fer, molt bones i la resta també s'hi veien. Graus per tothom, que van del 6b al 8a+ amb xapes aprop.

Orientació est, peu de via còmode però encaixat entre dos parets. (sol al mig dia)

Aproximació curta i plana(8 min.), excepte un pas al final per travessar el torrent... un record pel que es va emportar la cadena que feia de passamà. Segurament amb ell no li va fer falta, perquè estava sec, ara jo he veurem. Nosaltres vam haver de fer una passarel.la per pujar els nens.




Foto 1. Al primer terme, l'esperó de l'Hernia fiscal ,7b+ i al darrere, l'Edu a la llastra de Lolo criticón, 6c .



Foto 2. l'excel.lent placa final de la tastaolletes, 7a



Les ressenyes i aproximació les podeu trobar al Escalar nº 53 i si no, us ho explico "en privat"

11 comentaris:

PGB ha dit...

Això de graus per a tothom... ;)
El que si que m'ha cridat l'atenció és la proximitat de les xapes, a la segona foto es veu molt bé! :O

Potser si que amb aquestes proximitats un 6b sigui per a tothom... ;)

Gatsaule ha dit...

I tant que són per tothom aquests graus, PGB, però agafant els estreps !!

Anònim ha dit...

Per cert, al títol li falta una vocal i queda una mica malament...

Piju ha dit...

Arreglat, mercès.

Anònim ha dit...

És molt interessant això de les xapes a prop, més que els graus.

Salut!

Anònim ha dit...

JOer Piju..increïble l'esperó-aresta de 7b+!!!

El 8a o 8a+ que sortia a l'article es veia increïble també...de placa??

Iep:

a) feu-me un toc si aneu a l'aeri, potser pujo pel cosrtat i us fai fotos, o quelcom per l'estil...m'agradaria participar...

b)La Ceci esta APUNT, quan estigfui pillat definitivament et dono un toc...les "constriccions" d'escalador suposo que es passen millor si es comparteixen i et vaig veure , apart de abnegat, moolt fanàtic..espero que em surti tot tant rodat com a tu, bou!

Mus veiem

Piju ha dit...

En general el lloc es guapo. L’esperó es estètic, talonetjos i algún pas de placa, un pel curt (20m) en comparació a la tàpia i grau suau. El 8º’s es veien molt guapos, em vaig quedar amb les ganes de provar el L1 de la “marrón glacé”, un 7b de fissura desplomada.

El finde bo per anar a l’Aeri es el 5-6 de Maig, però es pot avançar o atrassar, a veure que diu el Mohawk, em sembla que tu estaràs ocupat...

A la que el nen tingui un parell de mesos ja podreu sortir, a mes pillareu ja el bon temps, a veure si us apunteu algun dia amb nosaltres, es qüestió de anar-se repartint el tema de canguro.

albert ha dit...

la cadena ja està substituida per un troç de corda, a veure si ara no se l'emporta ningú, mecachis...

Anònim ha dit...

Hola, nomes comentar que ahir día 16 d´agost vaig estar amb un company al sector Antepauta i ens va semblar molt guapo. La corda no hi era, el graons metal-lics doblegats amb algún pedrot contundent y dos chapes de algunes de les víes machacades, les que estaben realment molt abaix.
Agrairia que amb puguesiu dir els graus de les víes dons a cegues es una mica fotut. (mvisuals@iespana.es)

Gracias y salut
Samarkanda

Anònim ha dit...

Bones remenant pel teu blogg he arribat aquí i he vist una foto amb crios, tinc dos senglars de 3 i 4 anys que tal per anar amb ells, aproximació, recons tranquils, perill etc.
Bon blog, molt de curro i molta informació, salut

Piju ha dit...

Bones...2 senglarets de 3 i 4 anys?...deu n'hi dor, quina feinada! els meus tenen 3 i mig!

Doncs l'Antepauta no es mal lloc:
aproximació curta, 5 min., creuar un riuet sense problema, superar un esglaó de roca on cal pujar els crios a braços, el sector es un mini congost, de forma que els nens estan tancats i super controlats, en contra, cal vigilar que no caigui cap pedra, ja que rebota a les parets de banda i banda i tens moltes probabilitats de qie piqui a algú. Bastanta hombra.

Salut!