divendres, de febrer 01, 2008

Roc del Collars. Komando Cerdanya, 7b+?

Diumenge passat ,amb el Pastes vam fer aquesta via nova . Ja la vaig piar al caranorte on s'hi han fet comentaris interessants, només ho repeteixo, afegeixo fotos i alguna altre reflexió que m’ha sorgit aquests dies.


[
www.remi-thivel.com]


Pel que fa al rotpunkt va ser un desastre, (cantos trencats, patinades i errors varis), com que anàvem a vista i amb presses, no vam repetir, però almenys la vam “pujar” en lliure excepte 3 A0 per entrar a la R4.

La via es molt bona, mantinguda de collons i rabiosament obligada (potser 7a/+ sense ganxo, encara que les assegurances no allunyen).

La roca es bona amb algun tram dubtós.



De la ressenya, no quadren vàries coses: A partir de la R1 està totalment equipada. (podeu llençar el catxarros al terra). No entenem on es posen els friends que demanen. Com a molt un alien verd a mig L3, però es perfectament prescindible.
En canvi es important portar moltes exprès (unes 18) i d’això no diuen res.

Es pot fer amb corda simple.

El grau ens va semblar de fantasia i incoerent en proporció a la mateixa via:


El L2 pot quadrar, 6c+ dur.

El L3 es igual de difícil, amb roca bona. Ells li baixen un plus...






El L4 efectivament es 7b+, però fins que arribes a 6m de la R, on s’acaba el canto i ens vam penjar. Algú l’ha encadenat?.
Per exemple, comparat amb el primer 7b de la via del costat “El séptimo cielo”, molt similar, també de placa + desplom i que ens va semblar correcte, el de la “Komando” sembla surrealista.
Una recomanació: En les ressenyes, si un llarg no s’ha encadenat (no se si es el cas), però es sospita de forma fonamentada el grau, es pot posar un interrogant, encara que només sigui un tram.
Finalment al L5, li posen 6a+, suposo que de “cachondeo”. Hi ha un pas difícil a l’estil del L2 o L3.
Descens per la canal arbrada de l’esquerra, destrepant i/o amb ràpels al gust.

En resum, la via es molt recomanable, la línia atrevida i visionària, potser massa, ja que els tres últims xapatges del L4 poden sortir molt durs en comparació a la resta.

Espero poder piar aviat la “7º cielo” (veure el blog Alt Urgell), que volíem fer al mateix dia però sen’s va fer tard i nomès vam poder amb el primer llarg.

Nota: Com Montrebei, Beseit, etc, aquesta zona també l’ha comprat la Fundació territori i paisatge (...això ja comença a fer por!) i els del Mas de St. Pere ja no poden deixar passar amb el cotxe, aparqueu abans de la casa sense molestar.

4 comentaris:

edunz ha dit...

ep, em sembla que on dius '3AO per entrar a l'R3', et refereixes a la R4. Correcte?
salut!

Piju ha dit...

correcte, ara ho arreglo, mercès

Xavi ha dit...

Buf, merci per les aclaracions dels graus i el material, sempre va bé per no trobar-te sorpreses...a veure si li vaig a fer un "tientu" aviat. Adéu.

Anònim ha dit...

Hola, em podeu passar el telefon i el nom del noi que fabrica CRASHPADS de aquí igualada? us ho agrairia de veritat.
Si voleu envieu-m'ho en privat a aquest mail: torbecerdillas @ hotmail.com (he deixat espais per no rebre spam).
Gràcies.