divendres, de març 07, 2008

La Tossa. Reequipament finalitzat

Reequipaments o millor dit, restauracions, finalitzats!


Tots els spits s’han substituït per químics (excepte la via nº 22, amb Parabolts M12 per no confondre-la amb les veïnes). En total 82 peces.

Les vies d’autoproteció s’han deixat com estaven, però s’hi ha afegit cadena per despenjar-se. Qui no disposi de material sempre pot fer-les es top-rope (es molt fàcil accedir-hi des de el cim), esperem que es respectin.

S’han millorat xapatges (encara que degut a la morfología de la roca no sempre es poden posar en el lloc ideal) i s’han tapat i dissimulat el millor possible els forats.


Només falta reubicar els parabolts de la via nova que xafa el “Dièdre Vaquilla”. Si algú coneix l’autor, que contacti amb mi, he fet corre la veu, però no se’n sap res.

Un altre tema a arreglar: Els autors m’han donat permís per equipar amb un bolt l’inici de la via nº 24 i treure la presa artificial que unia una travessa de boulder amb la via. Intentaré encadenar només la via i graduar-la com a esportiva.

Per últim, s’ha demanat a l’ajuntament que planti algun cartell al prat superior, prohibint que la gent tiri brossa o objectes, tant per a la nostra seguretat com per la preservació del medi.
Es dona per suposat que els escaladors no embrutem. Al contrari, estaria be que entre tots pugem la brossa que hi trobem.

Bones escalades!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Veig que ja has guanyat la batalla als químics.
Deu n'hi do la currada que has fet.
Felicitats i moltes gràcies!

Ciao!!!

Raquel ha dit...

Ostres Piju, ja tardo en anar-hi!!

Gràcies pels reequipaments!! (i/o restauracions).