dilluns, de setembre 28, 2009

Trollrygen a l'Aeri

Línia boníssima, llàstima que l’equipessin per dalt, si no, seria una obra mestra.

A part de la falta d’estil, mes o menys greu segons el criteri de cada un, això provoca que bastants xapatges estiguin mal ubicats i algun petit tram mal traçat.

Si li afegim que alguns parabolts estan a distancies considerables, que en algun tram la roca s’hagi d’estudiar, que no estigui gens marcada i que el grau està ben collat (com marca el cànon de la cara nord)...doncs tenim tots els ingredients per gaudir d’una escalada antològica!!!!

El tema va exclusivament de finura montserratina: molt mantinguda, de petit còdol, equilibris i constants recolocacions on sempre seran bàsics els peus... i obligada (potser 6c/7a “actual”?)

Hi ha unes plaquetes xafades per un despreniment: una al LL4 i un parell mes al LL6 (la primera d’aquestes últimes cal xapar-la per sota amb una mica de gest, mola un mosquetó petit).

El grau del LL4 varia segons la ressenya, 7a+ o 7b, (tan fa, es cara nord i tots dos quadren), però per mi, el LL6 te mes d’un plus de diferència, per tant, aquest hauria de ser 7b+ o 7c en proporció.
Jo fallo tant en l'una com en l'altre, amb dues volades respectives i una mala aterrissada...el Troll li recorda als meus ossos que el “a vista” aquí està fora de les meves possibilitats..

Calen unes 16 exprés, alguna llarga si anem amb corda simple.

Jesus i Piju el 26/09/09
LL1. Panoràmica de l'espectacular placa de la via, a la dreta de la bavaresa de la "Valentín", per on van també la "Olesa" i la "Del Xavi".




Flipant LL4, 7a+ o 7b.

Nota apart 1: sense ofendre a ningú i amb tot el respecte pel dolor dels seus pròxims... la foto de la noia morta a peu de la canal em sembla que està fora de lloc (igual que la via d’homenatge, però aquest tema ja es mes complicat). La muntanya hauria d'estar al marge de tot això.



Nota apart 2: Deu n’hi do la porqueria de cables i cordes fixes per pujar la canal...Qui vol fer una via a l’Aeri no pot pujar sense tot aquest muntatge?. Si els escaladors presumim de no degradar el medi, aquí ens hi hem lluït. No m’estranya que ens caiguin prohibicions.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

La Easy també té un parell de llargs equipats per dalt i la Reencuentros ídem i alguna altre... No és tant greu el tema de l'equipament per dalt (crec). Felicitats per la via
Pere f

Gatsaule ha dit...

Et vaig seguint i veig que segueixes en plena forma, enhorabona amb lletres grosses per la via i la trajectòria! Quina motivació!

Per moltes nits que passo a la furgo, no se m'enganxa res....

Algun dia haurem de fer un desequipament de plaques macabres..., al Pedraforca ja van haver de prohibir-les al mirador fa uns anys.

Albert ha dit...

Tots els cables i cordes nous que hi ha per accedir a l'Aeri no es van posar fa uns anys arran del bassament de gas-oil? Em sembla que va ser l'empresa que feia la neteja qui hi va equipar...

TRanki ha dit...

Ei Piju, FELICITATS!

Sobre el grau...buff...sempre depèn de l'estta de forma.

els tres primeres tirades el primer cop vam correr i jo graduava, especialmnet el ll1, de 6a+...quan l'he repetida em va semblar inhumà i amb els seguros molt lluny...pschè, em faig gran!

La tirada 3a té una xapa xafada i un spit cutríssim abans de la R..quina angunia.

La darerra tirada abans tenia una llastra ( ha caigut) a la dreta, i enganyava...era un camí sense sortida...elcrux era també amb el seguro lluny. JO la graduaria ( actualment) de 6c,6b,6a+/a,7a+,6c a bloquete ( facil) i 7b+...com ho veieu? No sé igual provant es troben trucs...jo sempre hi he anat a vista ( 10 anys entre rpeticions i cada cp em sembla més inhumana...)

Saluteeeeeeeeee! i Roca bow!

Piju ha dit...

Hola Pere,
Ja veus, com mes vells pitjor ens tornem, je, je...

Ei Gatsaule, com va la furgo?...mentre no se t’enganxin les puces...


Hola Albert,
Aquests de la taca vols dir que no van el helicòpter des de dalt?
A mi m’havien dit que els cables eren del Tarragó...i les cordes suposo que formes part del muntatge de la “via-homenatge”

Ei Tranki!
Vau encadenar a vista?.... llavors...mil reverències, me postro a tu pies!!! Quin bow!
Els graus... no se, tot li queda be a la nord feiss....es el que hi ha...
hauria de fer-li un segon pegue per mullar-me i tot i així la cotaria amb un grau standard que no quadraria amb el sector.
La via mola!!!

TRanki ha dit...

heheh..

Sip bow...la "2a" vegada ja no anava a vista...però com si ho fos...

Emncara recordo les dues "aixecades" que em va fer a la r5 el company estalegant-se...almenys ell va descobrir per on NO era...(flaix).

Ostres, la darerra vegada que vaig passar per allà ( els tres primers llargs) encara em va costar més tot plegat...era el dia abans de l'accident d ela Cris, a la mateixa hora...amb el sol de cara i un ambient molt "elèctric"...tant el MOnk, com el cristobal o jo vam tardar molta estona al LL1...em va semblar txungo...ara no m'imagino com deu ser fer el ll6 o el ll4 amb les xapilles txungues...jo les que vaig veure eren al ll3 i ja em vaig agobiar bastant...vaig sortir per la DAVID, mentre el Cristobal i el Monk sortien per la TRoll...

Quins temps els 90's...era la època en que feiem sèries al Senglar...ara no sé si sortiria...vaya vion....

Anònim ha dit...

Buf!Quines piades més maxifanàtikes. Felicitats per la "troll" i sobretot per la "fins al moll de l'os"!!!
A la "troll" hi ai de tornar, fa temps vam anar-hi però encara no coneixíem la baixada de l'Aeri i ens vam endur els motxillots fins al peu de la via, allà ens en vam adonar!je,je.
Això sí, vam fer la primera tirada, i ull!, és "típica escalada montserratina molt tècnica i exigent". Val més no fer gaires A0s, no crec que serveixin de molt... la resta s'hi haurà de tornar!ja amb més rodatge.
A la "fins el moll de l'os" també tinc moltes ganes d'anar-hi, ara, coneixent les que gasten els aperturistes, val més nar-hi en forma!! ja mola!!
Respecte la nota 1, no en tenia ni idea, però, tela!
Respecte la nota 2, cada cop que passo per allà penso el mateix.

Salut tibanter!
kiku

Albert ha dit...

No sé si arran dels darrers equipaments s'han afegit més cables i cordes a l'accés a l'aeri però recordo que després de la neteja ja se n'havien afegit, i la feina va ser a càrrec de l'empresa que va fer la neteja. Abans la cosa estava més cutre...

Anònim ha dit...

El primer: FELICITATS!!Per akesta i tantes altre vies. Quina enveja, sana, eh!Encara que el motiu del comentari no és aquest, és la nota 1. Completament d'acord, vam pensar el mateix l'ultim cop que vam estar. Molts hem perdut amics a la montanya, i és molt dur, i els recordem molts cops, a la muntanya i fora d'ella, però de manera íntima. No pinta res la foto. Que semblaria Montserrat, o d'altres parets, amb totes les fotos de qui han mort allí?

Piju ha dit...

Si Anònim, es un tema “políticament incorrecte”, però algú ho ha de dir... a veure si els arriben les veus a aquests nois i treuen la foto.
La muntanya ha de seguir sent això...muntanya.