divendres, de desembre 04, 2009

El Gerro d'aigua freda

L’altre dia vaig anar al Gerro (Vermell), seguint la la piada d’aquest nou blog, que aprofito per recomanar-vos:
http://grimpacodols.blogspot.com/2009/11/escalada-esportiva-la-pauta-i-el-gerro.html
son autèntics “activistes” amb moltes coses a explicar!

topo extreta de http://surgrimpi.blogspot.com/

Feia anys que no hi anava i volia catar alguna de les 5 noves vies (a afegir a les quatre que sortien a la guia del Luichy).

Amb una escapadeta a l’hora de l'entrepà provo (top-rope-solitari) el 6c, el 6c+ i el 7a centrals. Encadeno els dos primers i el 7a em tomba i l’he de deixar per un altre dia, que he de tornar al curro.

A mi el sector no m’agrada especialment

(excepte el 6c+ central, "Karma", realment bo):


Les vies son a bloc, sobretot, en l’arrancada de peus precaris.
El “a vista” es molt complicat, ja que vas en desplom i hi ha bastant còdol i forat rom.
Conteu amb graduació collada.
Malgrat tot, pot ser interessant si es te poc temps i ganes de variar.


Sobre ressenyar o no novetats (recordant la polèmica al bloc d’en K i les “males Puces”)...jo ho tinc clar... la roca es medi natural i per tant, es de tots.
Si la destrossem foradant amb un trepant, com a mínim que sigui pel be de la comunitat.

Un altre tema a favor es que, si augmenten la informació dels sectors, hi haurà menys massificació i menys impacte i tots i sortirem guanyant.

L’únic secretiu que defenso son els oberts absolutament en “clean” i no es per no compartir, es per que algú ho ompli de parabolts!

7 comentaris:

jclaramunt ha dit...

Iep! Bones escapades de la feina...quina sort!
A mi els dos 6bes i els 6ces centrals em van agradar molt. De fet tinc pendent tornar-hi per a tatxar-los perquè és veritat que són difícils a vista. El 6a+ i el 6c de la dreta a mi no em van agradar gens.
Salut!

Petrus ha dit...

Caram, la ressenya del Gerro em resulta bastant coneguda... Com a mínim podrien dir d'on l'han treta!

luichy ha dit...

la roca es medi natural i per tant, es de tots.
No creas, hay muchísimas de ellas en propiedad privada y el resto es de la generalitat que te regula.
L’únic secretiu que defenso son els oberts absolutament en “clean” i no es per no compartir, es per que algú ho ompli de parabolts!
Parece que des por supuesto que la gente va a ir a equipar con mala llet. Yo diría todo lo contrario, mucho mejor divulgarlo para que no se reequipe. Si encuentras un lugar dónde no hay nada, no tienes porque saber que es un secretivo clean.

Anònim ha dit...

Merci pel suport, Piju.

Sé que la majoria opina així, però quan tens el follón a sobre et sents una mica sòl i dubtes fins i tot si realment has fet alguna cosa dolenta.

T'ho agraiexo de tot cor.

Piju ha dit...

Ei JC, ja està be que a algú el motivi el sector!

Hostia Petrus, no savia que la topo era teva, ara ho arreglo al post!

Hola Luichy... Desgraciadamente varias son la fisuras abiertas por abajo que después se han parabolado. Muchos equipamos con respeto, (tu incluido), nos informamos previamente, hablamos con los locales....pero otros, (pocos), pasan de todo (no si con mala leche o no).

Bones K.,
No vaig comentar res en el seu moment perquè el debat estava massa calent i personalitzat. Evidentment el seus arguments no s’aguanten per enlloc, però potser en també poden tenir una petita part de raó en algún comentari... Per Internet es complicat entendres, el millor es quedar un dia i discutir-ho amb una birra al davant, segur que es sol.luciona.
Ànims i endavant amb la divulgació!

Cesc. ha dit...

Ep Petrus!
Sóc el Cesc (un dels Grimpacòdols). La ressenya la vaig treure d'un altre bloc (suposo que el teu), i la veritat, és que no vaig caure en posar-hi l'origen. M'hauràs de perdonar, sóc novato en aquests afers. Aquesta setmana ho arreglaré. Sorry.

Cesc. ha dit...

Arreglat.