dimecres, de maig 26, 2010

Ganxets de Catalunya, en lliure

Dissabte vam fer deures pendents amb el Jesus ..i van sortir amb nota, tota en lliure.

Cal agraïr al Willow i al Ganxets que la rescatessin de l’oblit, es una bona via per poder escalar en lliure la Paret de Catalunya.


Per concepció podria ser una de les modernes clàssiques de dificultat, a l’estil de la Globeros, amb equipament arreglat per facilitar el lliure, però puntualment hi han varis trams de roca delicada sense protecció que la mantindran en l’àmbit de via “autènticament montrebeiana”."Montrotei"

El llarg de 7a+ ens va semblar fàcil, mes aviat 7a i el 6c+ també se li podria baixar un plus, però tot plegat no es important.

Si que m’ha semblat útil modificar alguna altre coseta de la topo:

- He pujat la R3, ja que marcava el flanqueig massa avall i podia portar a confusió.

- Al la R7 hi he posat l’spit que faltava.

- També he modificat el LL8 on, en l’original, els seguros estaven invertits, primer ve un pitó, del qual flanqueiges a l’esperó i després ve l’spit.

També m’he pres la llibertat de regraduar-lo. Aquesta tirada te un tram casi tan dur com l’anterior i amb el seguro mes lluny (estava de 6b i hauria de ser 6c)

- El Ll9 cal fer-lo encordat, es una xemeneia de Vº.

- Finalment he posat el material que vam portar nosaltres i que ens va semblar mes que suficient, per si algú vol anar mes lleuger.

Vinga, a disfrutar-la, que son 4 dies!

LL2, 6b+


Ll3, travessa


LL7
, 6c/+

7 comentaris:

marc ha dit...

doncs una mica més i ens trobem a la mateixa via....peró el company es va estimar més anar directe a barraca. Queda pendent
Felicitats pel rotpunkt
salut
PD quan hi vau posar?

Piju ha dit...

Home, ja vau fer be, ja...la "Cor" es un viot!

Unes 6 horetes (+ uns 30 o 45 min. més per fer el tot el sòcol)
El Pastes va tardar 5h, però nosaltres vam dubtar en els punts on he arreglat la topo, de totes formes, els trams trencats no son per còrrer.
Ens veiem a la pròxima!

Juan korkuerika ha dit...

Inspiración y motivación... Moltes graces noy ;-)))
Felicitats y hasta la vista alpinista...

Piju ha dit...

Hola Juan,

Ni comparación con la joya que hicisteis vosotros el Sábado, je, je, felicidades!,…aunque esta también es de visita obligada para unos “montrebeianos” como vosotros y seguro que la disfrutáis


Salu2

Anònim ha dit...

Es molt mes salvatge que la globeros?
Que tal les plaques d'equipament?

LES PAUL ha dit...

felicitats per la via i pel blog, akests aliens són obligats? les seccions de roca xunga són mes o menys protegibles o te la jugues molt?
roca i rock¬roll

Piju ha dit...

Hola Anònim i Les Paul

es que per mi la Globeros es de les mes arreglades de Montrebei, tipus Incrèduls o La del Kike.
La Ganxets no es gens salvatge comparat amb el que hi ha a aquesta paret, està també arregladeta, però a diferència de les altres, conta amb tramets puntuals de 4 o 5m de potser fins a 6b i roca trencada on no pots protegir.

Les Paul,

es de mal dir això del material, depenent del morro que tinguis, tot es prescindible, però si jo hi tornés, aniria amb aquest material, ni + ni -

roca'n'roll for ever!!!