dimarts, de juliol 27, 2010

GRAU-TARRAGO a l'Aeri

La setmana passada vam fer la Grau-Tarragó a la paret de l’Aeri amb el Pastes


Com sabeu, es una via que “re-obra”, equipant per dalt, un altre equipament dels 80's del Rubio que mai va repetir-se per sota, ni ressenyar-se.

La via no te secrets, esta totalment equipada amb “long-life’s” inox i per aquest motiu ens va semblar una opció “tranquila” per fer en una tarda, tot i que puges 400 metres.

De seguida vam veure que el grau esta molt “collat” i en tirades fàcils de 6a i 6b ja cal mirar-s’ho força, però totes son interessants, no hi ha cap marca i la veritat es que vam gaudir-les…

fins i tot les del sòcol i la ultima, per la canal de fang solidificat que va a parar a l’estació de l’Aeri.

El problema son les tirades de setè (que son 4 i no 3 com marca la ressenya del Vèrtex) on continua la proporció de la graduació, que sumades a la morfologia de la roca, ens fa impossible escalar 4 metres seguits sense haver de pillar-nos. Aquí la roca es fràgil, els còdols son roms, cal tibar de llastres que peten sovint, no hi ha el mínim indici de marques, els pocs forats que hi ha estan bruts o queden fora de la línia de xapes...en definitiva, un tram frustrant que amb el poc temps que tenim, hem de csolucionar a base de molts A0’s

Potser per això vam llegir a la llibreta de piades que era la segona ascensió...

Un cop abaix, parlant al refu, vam deduir que la graduació es la antiga que va proposar el Rubio en el seu alliberament en top-rope i que el Tarragó la ha copiat tal qual...sense sanejar ni encadenar.

No es una via que es pugui recomanar, però qualsevol col·leccionista de la cara nord si que l’hauria de fer...millor anar-hi amb temps i paciencia...a mes, amb repeticions s’aniria sanejant i guanyaria molt.

Adjunto topo arreglada. El 7b amb interrogant es la tirada “extra” que ens vam trobar.








LL1...això comença guapo!





LL4...6b+ "mirat’ho amb calma"






LL5+LL6...empalmada poc recomanable, cal recuperar moltes cintes.





LL7 ...que guai, fissura!!!...pero, collons, això es 6b?






LL11...tibant a mort per poder fer algun tram en lliure





LL12...qui diu que no hem encadenat?



Mes fotos i comentaris a:

http://pastesdepedra-pastes.blogspot.com/2010/07/grau-tarrago-paret-de-laeri.html




3 comentaris:

QUiet ha dit...

Ei PIJU.

Vam fer fis al darerr 6b abans dels 7ès, i veien el percal ens vam escaquejar cap avall...

LA via exsitis des de feia molts anys, encadenada o provada en tosrope i que havia quedat com a PROJECTE. Ens vam plantejar de obrir per sotaen artifo un altre mirall però el tema que hi hagués burils ja col.licats i R va fer que es desestimés..sinó segur que l'ALSINA hagués clavat la VUDÚ allà...vaya paredón...

El grau com dius "apreta" a les primeres tirades...ja en el flanqueiu del 6a+ del LL1 sembla que es podria estar de 6b o 6b+ a mARGALEF h? heheheh.

CREC que sanejant les tirades, marcant i netejant seria una via de pel.lícula, molt més dura i tripant que la TROLLRYGGEN, un big wall esportiu del quinze a 26 minuts de casa...falten ganes, temps i paciència...si esta bruta ningú la farà...

El DT no encadena ja aquest grau, esta clar, i a el J G l'he vist pillar bastant en 7b's a Stbenet, el de més canto i ni la feia al enèssim pegue...suposoq ue un estil tant dur, aeri i delicat com el d'aquesta via requereix per ser escalat molt pila i coco tècnic....el que dius pot ser un plus o una lletra més pel poc que vaig poder tocar..no sé..a vuere si algú s'anima.

joer gracies pr desvelar els fantasmes e la via...a vuere si hi ha més candidats ara!

A lAeri tot és inhumà...la TRoll encadenar-la demana méscoco pels alejes, la del XAvi ni mentar-la...i a més 7c+, la Directa brútal...encara que facis el 8a et queda la part de dalt que arribes amb els clzes a can pixa...i les altres Valentin o Anglada, apurar-les és inhumà...encara ue estigui equipada la Valentín almenys em va semblar 7c+ o 8a!!!

no sé, aquesta via seria una bona opció, directa, molt equipada i estudiable...

ah..la AGP de 8a+ crecq ue no baixa...un altre os i a sobre el tram dur mola els seguros van per un lloc i la via per una altre ( no sé si es va corregir)

Piju ha dit...

que tal!
No pilles ja les vacances cap a Cavallers?

Ja veus, cap fantasma, a part de collada de grau, esta súper equipada i pots anar a mort, això si, caldrà temps i paciència.

Saps com queda la graduació de la AGP? esta tota restaurada?

Anònim ha dit...

divendres a cavallers bloc i a l'agost amunt a equiopar i obrir a mort..

ho vaig toquetejar un sol cop..7c, 7c+ i 8a+ ni fava dels graus exactes, em vai trincar a tot a partir del primer llarg damunr la paça catalunya!!!esta cosida a bolts nous...

salute