dimecres, de juliol 21, 2010

Nova via al Casot: HOT RATS, 7b/+

Un altre línia que no he pogut resistir a equipar:

Esta just a la dreta de la Santi Verona (es doncs l'ultima del sector principal)
Consta d’una entrada “riglera” per uns llavis roms per remuntar-se sobre una banya-reprisa.
Desprès ve una placa de forats i un díedre blanquinós força tècnic, amb pinta de trencat, però els cantos de progressió son sòlids.
Segueix el tram mes espectacular, superant el sostre per on mes desploma, pel fil de l’espero, molt seqüencial, i amb varies sol.lucions, encara que cap fàcil
Final de placa amb aire.
Una via curiosa i ben variada, sempre a l’ombra. 25m i 9 parabolts M12.


Rot Punkt el 25/08/10:
Aquest cop, amb assegurador, l’he pogut encadenar al segon intent.
M’ha semblat mes assequible del que pensava i de moment la graduo de 7b/+, agrairia qualsevol comentari per confirmar el grau.


El nom ve d’un estudi que va fer el Donn Demetrinco sobre les vies dedicades a Frank Zappa, on vam descobrir una injustícia històrica que avui queda resolta. Com que es una línia una mica psicodèlica, el nom li queda perfecte.


Dóna-li al play, però vigila que “disc dur” no se't “ratlli”...


Adjunto el resumet actualitzat del sector que vaig penjar a l’anterior post.
Abans de tot, felicitar la gran tasca i bon gust dels autèntics descobridors de sector: l’Amils, autor de la majoria, Llullu, Tati, Kim i A. Egea que complementen aquest petit-gran sector de setens, fresquet i tranquil.


- Botox, 7a+: de les menys aconseguides del repertori, per sobre la repriseta del mig hi ha xapatge allunyat i amagat i en conseqüència el pas queda una mica expo a vista.


- El Bisbetó, 7a. Fineta i molt bona placa, ideal per catar el sector.

- Supernanny: atlètic i bon esperó, amb un pas de canto amagat, 7b a vista o 7a al segon pegue.

- Cap de trons: 7c, espectacular esperó molt desplomat, poc habitual a Montserrat, molt concentrada amb dos passos seguits a bloc.

- L’amenaça fantasma. 6c+. Fa un quatre anys em va semblar un bon 7a, no estava gens tocada i es trencava força i les xapes bastant mal posades augmentaven la dificultat. Ara ja està sanejada i es repeteix molt millor, tot i això ull una xapa mal ubicada ja que si li fots recte, el canto queda amagat.


- El repte, 7c. Complerta placa de forats, monodits, roms i dinàmics, algun forat terrós i sovint amb peus precaris en crostes. Llàstima d’un micropeu relliscós al crux que m’escup i encara no l’he pogut tatxar. La topo de la guia del Luichy està malament: arriba fins dalt compartint cadena amb la via de la dreta . Hi havia una xorrera-repòs al últim terç que vaig arrencar..."sorry"

- Cop baix, 7b+. Genial placa de foradets, roms i equilibris, mantinguda i similar a l’anterior però amb roca mes bona i no tant a bloc. Una de les bones del sector.


- Afluixa maduixa, 6c. Curta però genial fissura que van deixar desequipada amb molt bon criteri que caldria generalitzar. 5 o 6 friends, del alien vermell al c3.


- Sudoku, 7b. Poc mantinguda però espectacular pel que fa als moviments en els tres trams clau: fissura d’entrada, desplomet i sostre final. A vista sembla molt dura però al al segon pegue ja li quadra el 7b


- Amb rintintín, 7b+. Per mi dura. Esperó d’entrada desplomada i rampa fineta al final. Per a fanàtics del bloc.


- L’Anguila, 6c+. Entrada rara on es podria pujar un plus, però la resta es una bonica i assequible fissura típica de la nord.

- L’espantasogres, 7c+. Encara no m’hi he atrevit. La mes dura del sector, esperó desplomat que sembla compartir tram amb l’anterior.

- Pies negros, 7a. Curiós dièdre-canal, fàcil per als cama-llargs amb bonic final de placa.

- Mousambaní. 7a. Primera i mes assequible d’una trilogia de vies molt a prop entre elles, compartint molt trams entre si, però d’equipament justificat per la seva qualitat. Val la pena dosificar-les i fer-ne una cada any, per no repetir-se i gaudir-les mes.

- Mareja Pardius. 7a. Com diu el nom, mes rebuscada que l’anterior però també val la pena.

- Jo passo. 6c+. Menys mantinguda però amb un crux que la fa molt semblant de dificultat que les dues anteriors.

- Mètode Estivill. Una gran via per... no adormir-se!. A la guia està de 7a/b però sempre hem comentat amb altra gent que m’he trobat que es 7b+ (ja fa anys sembla que va petar alguna cosa al sostret). El conjunt surt ben mantingut i, per mi, una de les millors vies del sector.

- El cafè del mar. 7a+. La joia de la corona, estètica pura. Primera meitat de fissura física i segona de placa de somni. Dura, però factible a vista (sempre està marcada)

- Thai Massage. 7c. Mateix inici que l’anterior, per la fissura i segona meitat d’esperó desplomat molt físic, amb tot tipus de forats seqüencials (rebots, creuaments). Hi ha però un crux galàctic que no em quadra amb la resta de 7c’s del sector...ha petat algo...(?)

- El racó Mallorquí. 7c. Curiosa via, de les mes llargues. Assequible pel seu grau, més aprop del 7b+.  Te  un bloc d'entrada xulo, un aleje tens a la primera meitat i una xapa una mica a desmà a la segona , però un cop muntada s'encadena be. No val tocar el dièdre de dalt

- Doble Malta, 6c+/7a. Nova. Primera part de placa tombada i peus llisos i una segona part d’esperó-placa desplomat. Topo aqui:

- Santi Verona. 6c+. Placa tombada amb pinta de innocent que enganya...cal estar a l’aguait! ...tècnica de peus i mans rometes. Llargueta. Ideal per entrar en sintonia.

- Hot rats. 7b/+ . La nova. Entrada desplomada per llavis roms, díedre blanquinós tècnic, sostre a mort i placa final.

- Lapidació 7b+. Es el final, uns 50-100 metres separada del sector, a la volt d'una cantonada. Via de gran ambient però per anar a vista queda molt collada, en general te roca dolenta, sobretot pel peus, que l’any passat anaven petant contínuament. Hi ha una excursió que, a mes, acaba amb la xapa mal ubicada. Ens va petar una regleta a l’entrada de forma que ara encara es mes dura. A l’últim terç hi ha un tram sense peus que queda bastant inhumà, potser va petar alguna cosa.

- Som i serem. 6c/+. Nova. Bonissima placa semi-vertical amb franges de llavis horitzontals. Topo aquí:

Son apreciacions dels dos últims anys, potser alguna cosa ha canviat i generalment amb pegues a vista.
La majoría de 7c’s encara no els hi he fet el rotpunkt, així que em queda feina

13 comentaris:

Marieta ha dit...

aquest és un altre sector proper al que mai hi hem anat...m'imprimeixo els comentaris a les vies ;)

Per cert, quina casualitat coincidir! :)

Piju ha dit...

Ei Marieta!

Com a primera visita el resumet us pot anar be per fer les mes bones, encara que son tranquiletes i potser el grau us queda baix, però l’escalada a vista, per ser Montserrat, es molt agraïda.
Els 7c's ja son cabrons, almenys per mi, i demanen mes paciencia.

Ombra fins a les 15h (excepte l’Amenaça Fantasma i El Repte i les meves noves, que sempre son a l’ombra)

Ens veiem per les parets!

Anònim ha dit...

Hot rats: doncs sí, hi vam anar amb el Llullu ja fa uns dies i potser sí que el "nou" grau li va més bé. Tot i així, com que el crux és força bloqueru i amb variants fa de mal dir.
Tinc ganes de provar la som i sarem!tb.
Bon sub-sector per dies calorosos!

Kiku

Piju ha dit...

Ei Kiku, gràcies pel comentari!

Per mi, la Som i Serem es la mes maca de les tres que he equipat al Casot, va la pena que la repetiu, molaria que també hem diguis algo i contrastem el grau.

Salut!

Fernando ha dit...

Días.
El domingo -ayer- estuvimos en El Casot.
Para calentar escojimos la Som i Serem. Y el grado lo dejaría de 6c/c+. Para mi 6c pues se puede recposar muy bien, pero 6c/c+ por lo que te matizo más adelante.
A mi la vía me encanto y la encuento muy buena, sería excelente sino fuera por unos peros que te añado a continuación.

} Si eres bajito, como lo era mi compañero, chapar supone un plus, no llegas desde el canto natural y puedes ir bastante paranoico y que se te quede atravesada -no le gusto en absoluto-.
} El pie de vía es muy estrecho y con el barro debido a las lluvias estabas bastante intranquilo. Yo le pondría una chapa para el asegurador.
} La sección del diedro no me gustó como estaba asegurada, y más si he de hacer una travesía de finura. Las caídas en pédulo no me atraen, la verdad. Y había un punto antes de ir a buscar el mono/didedo del diedro en que te quedabas estable para chapar con tranquilidad.
Gracias por la labor.
Me gustaría volver -no sé cuando pues procuro no repetir de un fin de semana para otro- y si pruebo alguna otra de las tuyas te diría el qué,
S2

Piju ha dit...

Hola Fernando,

Gracias por el comentario, me faltaban confirmaciones de esta via, hay un colega que le da 6b+ y otro 7a… ya ves que baile de cifras!.

Pues me sabe mal esto de los chapajes!, es una cosa que miro muy detalladamente…, yo soy tirando a alto, pero intento controlarme y pensar en los bajitos y nunca me alargo demasiado.

Un colega bajito la repitió y no se quejó, pero ahora recuerdo que tenia las cintas puestas…no se, quizás se me fue la olla!, por ejemplo en el diedrito, yo subo a chapar y después flanqueo con la cuerda por arriba.

Lo del pie de vía: me planteé lo de la chapa, pero me supo mal expansionar solo por ese motivo. Si se quiere estar atado, hay dos opciones: poner una bagueto en el romaní que hay al lado, tiene un tronco bastante gordo y fuerte, no hay problema!... o bien que el colega suba un tramo de cuerda con la primera exprés al primer parabolt…reconozco que esta logística es mas propia de tapia que de un tocho deportivo, pero bueno…

Celebro que te gustase!

Salu2

uri ha dit...

bona descripció........
respecte la thai massage dir que potser si que és el 7c més collat pero crec que ben graduada. A primer cop d ull sembla més xunga pero amb el super repos de la vira ,que permet estirar-se totalment dins, la vida queda seccionada i ja cuadra més.

Piju ha dit...

Hola Uri...que forts que esteu!

bodhi ha dit...

Perdoneu, he perdut un canto a la Botox, si algú me'l troba siusplau que m'avisi que tornaré al primer llavi i continuaré fins dalt!

Anònim ha dit...

Hola aquest estiu vaig fer la hot rats, em va semblar molt bona via. Una entrada curiosa una placa diedre maca i un sostret on hi ha uns pasos mes durs i a bloc,despres un alejillu molt maco de escalar.x a mi el grau rondaria el 7a+ o 7b.gracies i gas

Piju ha dit...

HOLA COMPANY, CELEBRO QUE T'AGRADÉS....HEM VA SEMBLAR QUE QUEDAVA TOT UNA MICA AMAGAT A VISTA, UN COP CONTROLAT EL BLOC, JA POT SER QUE SIGUI 7A+/B
SALUT I TAPIA

YOLI ha dit...

Bonissima, ara ina cinteta mes amb un expansor abans del sostre no estaria malament que jo crec que he fet els pasos per por a morir estampada de costat ;) la sortida del sostre fanatikissima!!

YOLI ha dit...

Yo si que he pasado miedo poniendo las cintas , o iba a canto pasado y la ponia de mierdecitas o me estiraba y daba un golpe con cinta rigida... si que es verdad jeje