dimecres, de setembre 22, 2010

L’EMPACHO DE GARNACHO ROSA NO ES LEGAL

L’esportiva dels 80’s sense reequipar planteja un joc interessant i mes encara quan parlem de via llarga.

Al graus collats i mala ubicació de les assegurances li hem d’afegir el deteriorament de xapes i cargols i que les vies normalment estan poc marcades, ja que han caigut en l’oblit.

Diumenge volíem fer amb el Jesus una combinació d'aquest rotllo ideal per dies de calor:

casi 500m al Montsec, on precisament escasseja l’ombra.

Comencem pel Peladet amb la EMPACHO DE GARNACHO.

Viot compromès, obligat en 6c/+ en varis trams i amb el seguro molt lluny, sobretot al últim llarg. Molt interessant portar l'alien groc per disminuir l’exposició en el 6b i en el 6c

El grau està molt collat, excepte el 7a, que si que em sembla correcte i mes fàcil que el 6c

Els spits amb plaqueta petita es veuen força ben conservats, però sovint es una doble assegurança enllaçada amb cable d’acer, o sigui que es depèn exclusivament de la resistència dubtosa d’aquest cable...

LL2 i LL3 empalmables, igual que els dos últims.




LL2... "Vº levanta!"



LL5, 7a, es pot veure al detall l'invent: 4 expansions i al final depens d'un cable de dubtosa resistència

Surt tota en lliure, excepte el primer llarg de la Destellos, on el crux del mig, la regleta massa sobada m’escup.

Per cert, hi ha una via nova totalment equipada amb parabolts entre aquesta i la BABY BOOM. Algú sap quina es?

Rapelem i anem cap a les Bagasses per fer la COLOR DE ROSA, començant pel primer llarg de la STRIP LEGAL i allargar encara mes la integral

El inici de via toca el riu, amb una platgeta molt bona per banyar-nos si apreta la calor i esperar que arribi l’ombra.

El primer llarg de la STRIP LEGAL es un mur negre boníssim de 30m, molt mantingut, i físic, poc comú a les Bagasses. Equipat amb spits M8 molt rovellats i plaquetes d’espeleo que no conviden a caure, normalment es mulla i s’embruta amb liquen que cal netejar. En definitiva, cal currar-se el rot punkt, i seria un bon 7a actual.

Si es vol seguir per la Strip Legal, es una via molt recomanable. Segueix amb burins acceptables, amb un 6b+ amb una excursió una mica expo i finalitza per un mur superior per la zona de sostres amb molt d’ambient, però equipament mes abundant.

Nosaltres seguim per la COLOR DE ROSA, que ens faltava.

De la feixa de la R1 de la STRIP flanquegem a la dreta en lleugera baixada a buscar el LL1

Aquí comencen vàries línies, a la dreta una de burins i a l’esquerra, mes llògica, una de burins i espits de diferents èpoques. Triem aquesta ja que segueix una línia més llògica, serà 6a/b molt bo.

La següent tirada de IV i V+ es molt indefinida i costa de trobar. Seguint la línia lògica anem a parar de nou a la STRIP.

Aquesta ja l’hem feta i com que es tard i noto fortes molèsties al menisc, optem per retirar-nos quan faltaven tres llargs per acabar, una llàstima ja que hauria sigut una activitat força bona.

9 comentaris:

Mohawk ha dit...

Osti, quina llàstima!!! Jo que em pensava que me desvelaries el secret de l'últim llarg de la Color de Rosa. Tinc gravada la frase de "recuerdos picantes" del Bunny...

Esteu molt forts!!!

TR ha dit...

MOhawk..i tant PICANTES!!!!

HI ha un llarg de 6c+ o 7a, potser el penultim o l'ultim, no ho recordo bé... amb un tram de flaqueig a la esquerra QUE FLIPES bow...presa petita, patio i burils ( algun doble) a cal déu...i algun 6b també és "killer", no precisament dels de Margalef...hehehe!

NO sé, són vies bones, però en equipament i estil estan una mica desfassades. Sent vies esportives una mica de reequipament ( total o parcial) no els aniria bé. O això o es perdràn...

PIJUUUU, quina grcia quan dius "jugar" a l'escalar questes vies bow...miedorrrr! crec que l'accés a la Color de Rosa igual era a partir d'un forat..tinc els records molt confusos en aquella època...

LA via del LOBO síq ue esta reequipada..diuen que té algun llarg molt bo...

Salut!!!

Piju ha dit...

Ei Mohawk!, segurament i tornaré, potser l’estiu vinent , combinant amb algún altre del Peladet. Aquestes vies em van molt be per “calmar l’esperit”, ja t'explicaré.

Que passa Tr!
No, no es Margalef, je, je...ja m’imaginava una tirada com la que expliques...
Si, ja es tan perdudes... tenen 20 anys, son molt bones i no es que no estiguin sobades...es que no tenen ni les mínimes marques!

L’entrada original a la COLOR DE ROSA es rapelant pel forat de túnel, però es molt mes guapo fer el priner llarg de la STRIP i flanquejar per la feixa.

Salut a tots!

LES PAUL ha dit...

Felicitats per l'activitat, estic d'acord amb tots que aquestes vies es perdran, no tenim avegades massa por i/o orgull als reequipaments? no se, m'agraden les restauracions justes bolts per burils, pitons per pitons i autoprotecció igual que a tots, però si el preu és pedre vies que ja es van obrir d'aquesta manera no se si val la pena tenir manies. Avegades penso que escalem mes metall que roca, ui! crec que em posso melancolic
salut,roca ir&r

Anònim ha dit...

Piju, no 20 anys, la Color de Rosa es del 82, es a dir, te 28 anys la punyetera. Jo la vaig repetir al 86 amb el Juanjo i precisament me'n recordo del flanqueig que comenta el TR, TERRIBLE!!!!!!! i aixó que diuen que es nomes 6a obligat.

Piju ha dit...

Hola Les Paul,
curiosament, per ser un equipament dels 80, a l'EMPACHO els seguros estan ben ubicats pel que fa als xapatges, però les distàncies son "heavies", molaria reequiparla peça per peça: només amb el canvi de qualitat de les expansions ja baixaria força la tensió, però crec que caldria deixar-la amb l’exposició original, mola tenir vies “picants” al repertori.

Que tal Josep! Doncs ara amb el burins vells el tema deu ser catxondo!

joan ha dit...

vaig participar en l´obertura de strip legal i ensembla molt encertat subtituir la peças malmeses per el temps, el cap i la fi son vies d´escola fetes per disfrutar del sol de primavera i tardor,aixo si mantinguen las ubicacions antigues per mantindre la tensio

Anònim ha dit...

Busco información sobre la Empacho de garnacho y sólo encuentro esta piada, por qué será?...

Seguros alejados, aviejados, vía con grado obligado potente, NO VA NADIE!!!
Y yo como un idiota que quiero ir pero el tema me viene grande y acojona.
Si alguien habla con los aperturistas y le dan permiso para reequipar, aquí se ofrece uno para ayudar en esfuerzo físico y si es necesario económico.

Estoy localizable en luisaychavi@msn.com

Saludos, Chavi

Anònim ha dit...

Aquí el del mensaje anterior. Ya más tranquilo con la empacho tachada.
Me retiro del esfuerzo físico para reequiparla pero me mantengo en el económico si me piden colaborar.
Vión.
Eso sí recomiendo llevar juego de aliens y totems que algo se puede añadir para reducir exposición.
La pinta de los seguros es que aguantarían pero como no aguante uno una caída te cagas porque normalmente el siguiente que te tiene que parar no estará cerca.
A diferencia de la piada del Piju me pareció claramente el difícil el de 7a al menos en cuanto a grado obligado, ya que por supuesto ninguno lo liberé y en los dos largos fui de segundo.

saludos, Chavi