dimecres, de juliol 13, 2011

fifi de toute ethique, Oscuros Balced, GuaraMolt bona via per escalar tot el dia a l’ombra, en un retall nord i desplomat d’una de les parets dels Oscuros de Balced, a Guara.Sobre el paper semblava una via curta i sense massa compromís, la realitat es d’una ruta dura que et deixa mes que satisfet.Un 10 pels autors, tot un exemple de com obrir.
Vam utilitzar un joc d’aliens complert, repetir semàfor (o multirang vermell i groc), camalots fins el 3. (el 3.5 deixeu-lo a casa), tascons petits-mitjans molt útils al LL2.
Es pot anar amb simple de 80m i fer tots els ràpels.topo on he modificat la distribució dels ràpels
Primer llarg: de tràmit, 7m de 5º que cal fer encordat, R en l’arbre a la terrasseta.
Segon llarg: cabró, el mes dur.... protegir sempre que es pugui amb tota la metralla per anar superant amb tranquilitat infinitat de passos tècnics i algun tram de roca a controlar.
Tercer llarg net però molt mes suau, dièdre i travessa fina protegida amb una xapa. portar tota la metralla.LL3, 6c
Quart llarg flipant, placa coralina de canto casi equipat però amb xapes allunyades i amb un crux tècnic on mola ser alt per xapar. Amb el semàfor alien passem....fins aquí surt tot en lliure


LL4, 7bCinquè llarg: 7c duríssim que ni olorem, xapes mes properes però un tramet obligat. Amb el semàfor alien passem.


Sisé llarg: fissura entre sabines molestes, però cal escalar-lo per dir que has fet cim, friends mitjans.Ràpels: El ràpel de dalt el bosc que diu la ressenya no la vam trobar.Nosaltres vam reforçar un rapel just al final de la via, a la vertical de la R5, on ja hi havia un bagueto vell, i a partir d’aquí vam rapelar totes les reunions de la via, inclosa la extra que hi ha al mig del 7c (mosquetons i cordinos excepte a l’arbre de la R1)

Aproximació: per la carretera de Bierge a Rodellar, a mig camí, al coll del Barranco Fondo , trencar a mà dreta per una pista (cartells Mirador Balced y Oscuros Balced) Conduir per la pista durant 1 km fins una cadena i aparcar. (100m abans hi ha unes taules, ideal per dormir). Seguir la pista caminant 5 min, fins un trencall amb una fita gegant i cartell Oscuros Balced, agafar el sender molt marcat, primer amb pujada, desprès plà i finalment amb baixada forta fins al riu. Seguir riu avall (alguns trams de camí pel marge dret) fins que veiem la paret al marge esquerra. Superar el bosc just per la vertical de la via (hem deixat una fita en un bloc sobre el riu). Nom “FIFI” a peu de via. 45 min. de camí.


Retorn: desfer el camí, millor esperar que li doni l’ombra fent un banyet al riu.

topo original i mes info a


http://nachbueno.blogspot.com/2011/07/fifi-de-toute-ethique-balces-guara.html6 comentaris:

Grimpacòdols ha dit...

Quin gran lloc els Oscuros del Balcés (acabat amb s). La via que també és boníssima és la de la dreta (Todo por la Tàpia) que la versió en lliure en podriem dir Todo por la nàpia i no passa del 7b/+.
Cal dir que de la paret es pot baixar facilment caminant en direcció sudoest fins al final dels "oscuros i d'aquí un camí turistic fins al cotxe.
Felicitats per l'activitat bouots!!

Piju ha dit...

hostia grimpacòdols, això de la Todo por la tàpia sona molt be...
ja me la vaig mirar, ja, a la primera meitat li veia color, però per dalt la roca hem va semblar dolentota...
enrolla't i canta el material i com queden els llargs!
mercès!

Grimpacòdols ha dit...

Hi ha la piada al nostre blog. la trobaràs per "todo por la tnapia". La vam fer aquesta primavera. Vaig ficar un sol pitó i el vam deixar posat. La roca prou bona però anar amb compte algun tramillu. Últim llarg quasi tot comú amb la que vau fer. Si baixeu a peu arribareu al riu a uns gorgs molt guapos i el camí de pujada us deixarà als bancs de la pista.
Llullu (Grimpacòdols)
Salut!!

Piju ha dit...

mercès!

Nach ha dit...

Me alegro que coincidas en todo que nos pareció a nosotros, en lo bueno, y en lo raro. Saludos.

Piju ha dit...

saludos Nach...y adelante con el blog...es una buena fuente de inspiración!