dilluns, de maig 14, 2012

Un día de lluvia y furia + ECA Pallars. Roca del Diable. Collegats

Combinació ideal per dies calorosos i de méteo incerta, com ahir, evitant el sol i fins a quatre ruixats, gràcies als sostres d’aquest tram de paret


Podeu deixar bambes i aigua de reserva que tindreu fresqueta dins el forat de la mina, al peu d'ambdues vies.

Comencem per la via del Ganxets:



http://albertganxets.blogspot.com.es/2011/07/un-dia-de-lluvia-nova-via-collegats.html


Via variada i complerta, alguns trams dolents que no passen d’anecdòtics davant els llargs bons que t’emportes de record.
No vam portar ni el c3 ni el c4


LL1: obert amb morro, metres de blocs inestables sense massa protecció. El crux està equipat, (menys mal, ja que és un miracle que no peti rés). Al final surt en lliure però sense rotpunkt, ja que caic dos cops al trencar-se un peu i una mà respectivament.

LL2: molt bo, obert amb morro, fissura ordesiana, grau collat

LL3: petit tram de placa coralina perfectament equipada i resta lleig

LL4: variant UN DIA DE FURIA: placa perfecta de gotes d’aigua, pràcticament equipada d’esportiva, només cal un alien al principi i al final. Si és surt per l’esquerra de l'esperó, (el més lògic, ja que després de l’últim parabolt la tendència és anar cap allà a reposar) surt un 7a fàcil.

També vaig provar la minivariant de la dreta i hem vaig caure dos cops, per mi 7b mínim, uns forats enganyosos i una fissura rebentada t’escupen... rebuscat


Rapelem per la línia que marca la topo (els dos últims es fan en un de sol de 50m) i fem l’ECA Pallars

No feu cas de la guia que diu que està bastant equipada, hi ha algunes expansions en els trams més monolítics i prou, cal autoprotecció (camalots finsel 3 i aliens del groc al carbassa)

Molt bona via, amb els dos primers llargs molt curiosos per sota els sostres, un tercer molt collat (per mi 6c+), el quart a buscar-se la vida per un picant mur vertical i pelat i finalment surt un llarg més del que marca la guia, un muret de relax de 6a+ equipat, comú amb la “Frykys go home”

3 comentaris:

albertganxets ha dit...

diumenge us vam veure i quasi acabem darrera vostre.
però va ploure abans i l'aigua ens va portar als totxos de l'argenteria, que ja pots apuntar-te de visita obligada

segurament sí que caldria arreglar L1, més a dreta i sanejant un diedre ara podrit, per evitar aquestos passos guarros i difícils. L'entrada natural era L1 de la terremoto, pero la vam deixar per un altra dia i el martin es va avançar ... aquestos nois escalen massa!

Piju ha dit...

Hola Albert,
pel que fa al crux, no cal que t'hi encaparris,ja s'anirà sanejant i marcant, al final nomès quedaran les regletes més sòlides. Amb el que vaig trencar jo, la cosa ja millora i el grau no canvia.

la "terremoto" es veu flipant, haurem de menjar més sopes, però...

Salut!

albertganxets ha dit...

jo no l'he feta, però és a bloc
i ara un clau balla... o el canvien o s'arrenca segur al proper saque al 7c

no m'hi veuran... PORRRRRR!!!