divendres, de juny 29, 2012

Vercors. Presles

La meteo dona males previsions per fer grans parets i decidim abandonar la planificació de vies del Vercors de la guia Mussatto.

Cap problema ... tenim l’as dins la màniga: PRESLES
Per mi es la paret on hi ha més vies de qualitat suprema per m2 del món... una a costat de l’altre, sempre bones, dures, obligades, verticals i més llargues del que sembla (250-300m de veritat... amb una al dia et quedes servit)


Vertiqualitat a Presles (Foto Pastes)Ull als graus, pugeu una lletra i potser un plus per comparar amb el grau modern i regalat que posem a casa.


Aproximació en baixada i tornada en pla....un xollo.


Recomanable aparcar al poble i fer la carretera a peu (afegir 6 min. més) es veu que encara peten algun cotxe al pàrquing d’abans dels revolts de baixada.


Orientació predominantment sud,  normalment corre l’aire, però ull amb la calor.
Imprescindible comprar la guia actualitzada del D. Duhaut (16 eur). Només heu de triar qualsevol via marcada de *** i a babejar...


La podeu trobar a l’Alberg de Chez Ezió on a més, podeu gaudir d’una selecció de birres fresques amenitzades del millor jazz. Lloguer d’habitacions.


http://www.auberge-presles.com/


Davant la Mairie hi ha un pàrquing amb lavabos i presa d’aigua amb aixeta a rosca.


A nosaltres no ens van dir res per dormir dins la caravana, al contrari, tothom amable, però el poble són 4 cases i és molt tranquil, val la pena ser respectuosos.


Seguint endavant, a la primera granja, podeu comprar ous frescs i a la següent, formatge de cabra boníssim, també lloguen apartament ruralDetallo a continuació les vies que vam fer, totes del Bruno Beatrix, el Capo local , totes equipades però obligades, molt variades: desploms, pila, regletes, dièdres, fissures...


Totes brutals, totes imprescindibles!


4/6/12- DURATEU EST PARMI NOUS


És la nº 48a de la guia. Al preu de via hi ha l’inscripció “Coeur de Sable” que és el nom del LL1. Fins a 6c+. Surt a vista. Bastant ben equipada


Foto Pastes
 

5/6/12- UN DOIGHT DE PASSION


És la nº 58 de la guia. Un punt més picant que les altres. Algún tram de roca a controlar. (volada al petar una regleta). El crux de 7a és obligat amb caiguda fregant la reprisa, jo vaig volcar i no me la vaig jugar de nou, sortint amb un pas de ganxo. Nom a peu de via


 

6/6/12- VUE DE L’EXTERIEUR

És la nº 75. La millor equipada de totes (tot i que a Presles sempre hi ha aire...) i amb grau normal, sense desfassar. Surt recomanada al llibre del A. petit. Fins a 7a. Surt a vista. El nom està esborrat, l’inici és a la dreta d’uns parabolts vermells i a l’esquerra d’una agulleta amb spits a dalt.


 

7/6/12 – SIGNES EN HIVER
La nº 109 de la guia. Comença molt equipada però de seguida es distancien i cal morro. L’últim llarg de 7a hem tomba, molt dur, per una fissureta on no entren el dits.


Cap comentari: