dimarts, de juliol 08, 2014

Bille le clown, 300m, 7a+. Rochers du Midi. Chartreuse.

Al.lucinant via que recorre una línea de vertígen, just a la dreta de la gran taca groga, en el pany mes alt de les Rochers du Midi, un mirador privilegiat dels Ecrins.
Molt ben equipada (parabolts fixe) en el setens i amb més aire en el sisens.
Portar 17 exprès i un alien vermell opcional per un punt.
Grau colladet però sense desfasar. Els setens sempre tenen un bloc puntual que ens tomba, però les tirades son totes una meravella.
Primer llarg de roca fràgil però ben sanejada i resta de roca perfecte.
6h. de via.
Aprox.: De Grenoble anar a St. Pancrasse pel la D30 i desprès St. Hilaire. Pujar a la part alta del poble a buscar la carretereta que porta als Sanatoris abandonats. Entre els dos edificis hi ha un pàrquing per dormir. Sortir a peu cap a la cabana d’en Berger (cartells). Un cop allà seguir un sòcol de pedres amb malles on neix un sender que serpenteja entre bancals para-neus. 1h.15’

Descens: La via només es rapelable en la primera meitat, ja que desprès te desploms i flanquejos i desapareixen els maillons. Del cim carenejar uns 300m cap a la dreta en fins arribar a la zona de la via "Brumes d'eté", just abans d’unes agulletes adossades on la paret es fa mes curta. Aquí hi trobarem vàries línies de vies amb cadena, (3-4 ràpels)







LL1

Mes info a http://pastesdepedra-pastes.blogspot.com.es/2014/07/mussatto-tour.html

2 comentaris:

albertganxets ha dit...

a nantros també ens va entussiasmar, i els graus, tot i que ajustadets, no van semblar-nos tan collats com en altres vies del mussato.

Sembla que els francesos tinguin més tècnica de peus, o potser el mussatto.

apa ja explicareu la resta
hem apuntat la Oleos a la llibreta de pendents

Piju ha dit...

si, Oleos brutal!
la resta ve ser tornar a currar!
:-(
ens veiem bow