dissabte, de gener 10, 2015

Sin Permiso de Obras + Mare Nostrum (Penyal d’Ifac)Amb el Pastes ens apuntem aquestes dues vies en el dia i així aprofitar el viatge a aquesta exòtica paret.

Comencem per la "Sin Permiso de Obras". Totalment equipada amb parabolts inox. Portar 18 exprés. Arranca just al final del passeig marítim. Alterna alguna tirada molt bona amb altres bones i alguna mediocre, com el últim llarg de 7a, molt rebuscat al costat d’una rampa. Estaria be saber el grau del segon llarg, semblava factible en lliure i li pujaria interès. El primer casi hem surt, deu anar pel 7a+/b.
4h, 15 aprox.

Topo de l'Armand:
 


Foto del blog  http://cuadernodemontana.blogspot.com.es/2007/04/2007-04-27-sin-permiso-de-obras-penon.html
 Baixem caminant i encetem el segon plat del dia, la "Mare Nostrum". També totalment equipada amb parabolts inox , per fer amb 18 exprès, però aquesta amb molt millor gust pel que fa al traçat, recorrent espectaculars desploms. El setens hem semblen fàcils i surt a vista amb 3h.
Costa trobar l’inici, ja que hi ha moltes vies de parabolts en aquest tram. Una bona referència és que són "Fixe", el primer llarg està sobreequipat i va a l’esquerra de les xapes negres de “Los lunes al sol”. Ull a la R5, no va a la gran cova, si no que es monta en una cova petita, més a la dreta i uns 4 m per sota.

Topo de la xarxa d'en Xosé:

Topo del blog http://rocayhielo.blogspot.com.es


A les dues vies vam anar amb corda simple de 70m per anar ràpid, però limitant les opcions de ràpel si fos necessari.


Fotos:
El Pastes al 7a central de la "Sin permiso", una de les millors tirades.
Al preciós primer 7a de la "Mare Nostrum"