dilluns, de juliol 13, 2015

Les Premiers pas d’Elsa. 400m 7a+. Gillardes. Petite Rocher.


Viot  impressionant, llarg i físic que recorre un mur mantingut de roca excel.lent i ben desplomat.
Cara nord-oest que ens va amagar del sol la major part de la via.
Equipada amb parabolts.
Els primers llargs de 6b’s tenen excursions considerables i en un pas vam posar un alien verd. Els llargs de seté estan perfectament equipats i el grau es correcte. Hem sembla recordar que només vaig fallar un pas i la resta va sortit tota. A la guia del Mussato hi ha uns A0’s que surten en lliure.
La R11 no la vam trobar …però millor: seguir ½ llarg més fins una terrassa inclinada i muntar R aprofitant 2 parabolts propers, just sota un mur de patates. En la següent tirada, empalmar el ½ llarg 12 que queda i  tot el LL13, fins R en la reprisa sota el cim (60m). D’aquí, caminar cap a l’esquerra i fer un muret de IV per assolir el cim.
Horari : 8-9h cordada de 3

Aprox: De Corps, agafar el trencall de St. Disdier i desprès de 17km passem sota el congost de les Gillardes, la Rocher Gran i desprès la Petite. Aparquem abans d’un pont de pedra, just davant la carretereta que baixa a les Sources i al Monestir d’Ambel. Travessar el pont a peu i saltar la barana de l’esquerra, baixar per una corda fixe fins un sender que planeja pel bosc i que desprès puja per tartera fins peu de via (incripció “Elsa”) (15’)


Descens: del cim, baixar cap a la dreta (sud-oest) per camí ben marcat fins el poblet de Jouves i seguir per la carretera (45’)

topos a camptocamp:
 Gran Rocher a l'esquerra i Petite a la dreta


El Pastes i el Sam gaudint: