dijous, de febrer 01, 2007

BLOCS DE CLARAVALLS (URGELL)
Zona d’escalada en bloc que definiria com a mediocre... si seguiu llegint esteu avisats.

La meva relació amb el meu poble patern, Claravalls, consistia, en l’adolescència, a treballs forçosos en la recollida d’ametlles i a okupar la casa de l’àvia per anar de farra a la Fira del Teatre.
En l’última dècada, les visites ja es limitaven exclusivament a parar uns minuts per fer el cigaló al bar, tornant d’escalar de Vilanova de Meià.

Sabia que antigues generacions d’escaladors de Tàrrega ja s’havien enfilat per entrenar a una zona de blocs propera la poble i ara que el crash-pad ha entrat a casa, em va semblar casi un deure antropològic deixar-m’hi caure (en el sentit literal) un dia.

Com us deia, la zona es bastant mediocre, els blocs son d’arenisca, però falten netejar, son molt baixos, pràcticament amb un pas o dos ja estàs tibant les “estovalles” de sortida, que quan surt roma es realment difícil. Seguint la carena cap al N.E. hi ha molts mes blocs no ressenyats.
El terreny es coto privat de caça i els propietaris poden preguntar-vos que hi feu. Això d’escalar els sembla força estrany, però si els hi expliqueu amb tranquil·litat i educació no us hi posaran cap pega.


Si insistiu anar-hi us orientaré amb molt de gust.
Podeu baixar-vos les ressenyes i descripció de l’aproximació a la web de l’Agrupació Excursionista de l’Urgell:

Cap comentari: