dimarts, de gener 15, 2008

Globeros...l'última de Montrebei

Globeros en Alaska, l'última via del ganxets i Cia a la Paret de Catalunya, es una de les millors del congost, per bellesa, dificultat homogènia i qualitat de la roca.

Vam repetir-la diumenge amb el Paco i en va semblar una molt bona obertura amb excel.lent bon gust pel que fa a l’emplaçament de les assegurances fixes.

Equipada als setens, amb les peces justes, minimitzant les expansions.
Algun distanciament considerable als 6b/c, no protegible.
El material proposat a la topo es suficient, seleccionar tascons petits pel L3 i el camalot 3.5 el podeu deixar a casa.
Les graduacions ens van semblar correctes.Ens vam repartir les tirades de forma que escalés de primer un 7é a cada un.
Aquest cop em va tocar a mi la de 7a+/b. El tram clau es obligat, sobre pitons una mica distanciats, això encara em va ajudar mes a concentrar-me per encadenar la que potser es la millor tirada de Montrebei.
El Paco també va fer els seus deures: sobradíssim com sempre, es va "fumar" el seus difícils 6b, 6c+, 6c i el complicat 7a+ de bloc, de forma que tots dos ens vam emportar el rotpunkt.

Darrere nostre venien el Ganxets i Tato que van haver d’esperar-se una bona estona a que jo solucionés el L4, però van aprofitar per fer-me un excel.lent reportatge fotogràfic.Recuperant el L1, a l'alçada del simpàtic bloc, 6b . Foto GanxetsRecuperant el L3, 6c+. Foto Ganxets
El meu torn al L4, 7b. Foto-montatge Ganxets
Paco al dur L5, 6cdesprés d'un 7a+ i un 6b interminable...cim!

5 comentaris:

Mingo ha dit...

Hola Piju felicitats per l'activitat.
Molt guapo el teu blog, m'ha passat el temps volant, mirant-lo.
Hi ha una cosa que m'ha resultat una mica incòmode és haver de baixar cada cop que volia veure una activitat. Ei de bon rotllo

Anònim ha dit...

brutal..quina rasca no?

Piju ha dit...

Hola Mingo,

Celebro que t’hagi agradat.
Vols dir que les etiquetes son massa genèriques, no?


Hola Tranki, a mi ja m’agrada una punteta de rasca, al principi una mica de fred a la punta dels dits.

De la “naufragos” cap a la dreta, la paret es perfecte a ple hivern.

Anònim ha dit...

via de puta mare!
avui lem nat a fer i ens ha semblat una via molt molt bona, roka sputnik 5 estrelles especialment al l4 que es el mes bo de tots.
com a comentaris dir que esta completament equipada als llargs de 7a, i semiequipada als altres, no ma semblat expo ni re, els pasos es poden protegir perfectament amb tasconets i aliens.
el que no em cuadra gaire son els graus i les longituds dels llargs, tots son bastant mes curts del que diu la ressenya, i les graduacions ens van semblar força regalades, a tots els llargs els hi baixavam un grau com a minim (excepte el 2on que no enteniem res, on es el 6c/+? nosaltres ens va semblar 6a+), i no es que nem ultra-sobrats en 7a-b, pero pensant en altres llargs de un grau similar sem acut el llarg de fisura de la latin es un bon 7a o el llarg clau de la barra del bar es molt mes dur que el l4 i en alguns puestos li donen nomes 7a.
nose es una opinio...
salut i a tibar!

Piju ha dit...

Bones Turmix,

Si que em sona això de les longituts.
Pel que fa al grau, si que està una mica regalat, estil Ganxets, d’escola moderna.
Si ho compares amb antigues alliberacions de Montrebei, li pots baixar un plus a tot. De fet el de 7a+/b s’ha decotat “oficialment” a 7a+.
Ara, posar-li només 6a+ al segon...potser es passar-se per l’altra banda!