dijous, de març 20, 2008

La Tossa. Feina acabada.

La última feina pendent que quedava ja està enllestida.

CalaMontse i a la dreta la part superior de La Tossa, vist des de prop de casa.

Ara que ja està tot restaurat i arreglat, penjo ressenyes “definitives”: mes ben dibuixades i a dos colors:


En subratllat hi ha els noms “oficials” de les vies que s’han batejat.
Els noms sense subratllar son una descripció per identificar-les millor.


La última feina que quedava pendent era a la via nº 24, la de l’Abel, que pel meu gust li faltava una primera xapa. Ara ja s’hi ha posat, amb permís dels autors.

La via te una sortida a peus volats per superar un sostre amb 5 moviments molt espectaculars. Es menys difícil del que pot semblar, tot i que abans cal estudiar una mica els moviments... jo li dono 7a/+.

Ara es pot arrancar del terra amb la corda passada, xapant abans amb un salt des de la pedra del costat (era l’únic lloc on la roca permetia expansionar).
La vaig encadenar així i també sense pre-xapar, el pas es només a 2 m. del terra, però cal vigilar la caiguda.

Els autors també em van donar permís per treure la presa artificial que unia un tram de boulder amb aquesta via d’esportiva.
Aquest boulder estava encadenat per l’Abel i graduat de 7a (escala bloc), però el purisme ens ha pesat massa i ara el repte es fer-ho sense la presa.


11 comentaris:

Xavi ha dit...

Hola Piju! felicitats per la feina feta. Per cert, tu que ho tens a prop de casa, l'escola aquesta dels Mollons encara s'hi escala? O està abandonat? Hi ha alguna via interessant? Em sembla que fa anys s'hi feien cursets, no?(No hi he estat mai però sempre he vist les parets allà dalt quan passes per la carretera). Merci.

Piju ha dit...

Hola Xavi,

Als Mollons com a molt hi deu anar algú de tant en tant a fer boulder al bloc de baix, però les parets estan oblidades, son llargues però molt discontínues i de qualitat molt variable. Al final s’aprofita ben poca cosa. De totes formes hi ha uns companys que volen equipar-hi una via nova. La clàssica es la via Àpia ,una xemeneia de 50m de 5º. També hi ha uns Ae’s antics, algun IV+ de burins en un sòcol i dues vies d’esportiva amb spits al voltant del 6b/c.

Anònim ha dit...

Hola, podries indicar-me com s'accedeix a aquesta zona on es pot fer boulder dels mollons? s'ha de caminar gaire?.
Gràcies.
Carles

Piju ha dit...

Saps agafar el principi de tot de la pista a La Pobla de Claramunt? Es al C/. Fleming, on has de passar per sota un túnel de la carretera que va a Capellades.
AL principi la pista va paralela a la carretera, direcció nord.
Després fa un revolt i va cap a l’Est.
De seguida has d’agafar un trencall a ma esquerra per una pista que planeja de nou paralela a la carretera, direcció nord.
(NO SEGUIR RECTE la pista que segueix en forta pujada cap als Mollons)
Al cap de poc, a mà dreta hi ha un camp d’oliveres.
(per orientar-te, es abans d’arribar a la vertical del primer Molló, el de mes al sud, però molt per sota)
Ha la dreta del camp d’oliveres hi ha un bloc-agulla amagat en una esplanada de pins.
Es la pedra amb mes qualitat per fer búlders, però molt petita i limitada.
Si seguissis per la pista, passaries a la vertical del Molló del mig i del Molló Nord i per un bloc que està just sobre el marge de la pista, Aquest bloc no te boulders, encara que te una cara interessant però molt llisa i amb un peu de via dolent.
Salut!

Anònim ha dit...

Moltes gràcies piju, s'agraeix de veritat.

Anònim ha dit...

Hola Piju.Gracies per les indicacions dels mollons. Ahir vam anari a veure si trobabem la zona aquesta dels pins pero no la varem trobar.Vam estar fent bloc a una pedra duns 4 metres sota just dels mollons, al cami principal, saps de quina pedra et parlo? Partint d'aquí, cap on hem d'anar per trobaro? gracies i salut!

Piju ha dit...

envia'm el teu mail a pijuclimb@yahoo.com i et passaré una mica de croquis

pochu ha dit...

hola,queria deciros que si que se puede hacer bulder en la piedra del camino a los mollons,pasa que ahora no es el mejor tiempo toca el sol de pleno,salen varias travesias y por lo menos otras cuatro vias asta arriba,alguna de ellas bastante guapas.En el otro bulder ese que la peña no encuentra toca la sombra y salen vias guapas si estás bien de coco porque lo suyo es hacerlas hasta arriba y da un yuyu jeje!!y tambien otras travesias bastante duras,según te lo montes.bueno nada hacer este comentario y decir que cuidemos ese lugar por su tranquilidad y la sombrita en verano.con las indicaciones de piju lo encontrareis,ah y cuando esteis bien cerca del lugar haceros oir no os vallais a encontrar una sorpresa,a parte de escalar tambien se pueden hacer otras cosas,agur

Piju ha dit...

Buenas Pochu,
gracias por ampliar info!

Fernando ha dit...

Hi.
Hemos estado este sábado en la Tossa.
Te transmito las sensaciones que obtuvimos que difieren de las reseñas, por si te sirven de orientación, y bla, bla.

Sector Balmes.

} Del Desplomet, 6c. Entrada a bloque y luego muy bonita. Vale la pena hacer un A0 para escalar la sección que viene luego si el bloque de entrada no sale. La pena es que tres vías diferentes tengan el mismo bloque de entrada, que es el que da el grado. Es lo que hay. Para McKey una buena vía en su estilo.
} Sostret Fisurat al Mig. En las reseñas está de 7a; en nuestra opinión no lo es, 6c le queda bien. Una vía muy guapa.
} Sostret Fisurat al Mig, entrada directa. 6c/c+. McKey se lo saca al primer pegue. No le ve diferencia con la anterior, si bien el paso largo puede ser morfo y alguien tenerlo más difícil.
} Galifardeus, 6b/b+. Otra vía bonita. Nos metemos en ella pensando que era la Nexus 7. McKey se la hace a vista, yo me hago en top; ambos hubieramos firmado la vía como 6c:7a. Miramos las reseñas otra vez y nos marca la vía como 6a+. Eso quiere decir que sin darnos cuenta ya llevabamos un buen castigo encima; pero la vía no es 6a+, es mucho más difícil que los 6a+ que hicimos para calentar en el sector Plaques Grises, de calle.

También probamos la Nexus7, 7b. McKey se peleo con esta vía pero el cansacio ya pasaba factura.

Es un sitio tranquilo y aunque la escalada no es de metros es agradable es todo su conjunto. Aunque local, si vas bien orientado en cuando a los itinerarios puedes pasar una buena jornada de escalada.

El pie de vía nos disgustó un poco por las colillas y alguna lata de refresco que había. Circunstancia un poco penosa habida cuenta de los cubos de recogida que hay en el parking.

Salu2. Gracias por el trabajo y por las reseñas

Anònim ha dit...

hola !
Algu em podria pasar les resenyes del Mollons, no les trobo per enlloc.

deiixo el meu correu freeclimb25@hotmail.com merci