dijous, de setembre 04, 2008

estrenos a Montserrat Nord. Micos i Prohibitius

En poques setmanes m’he estrenat en dos sectors nous (o casi) a Montserrat Nord.

- l’Agulla dels Micos, a la zona del Càmping.
Aquest ja surt a la última guia del Luichy i fa un cert temps que està equipat.

Només cinc vies, on destaquen el 6c i dos 7a+ centrals, bastant bons, de forats i continuïtat en lleuger desplom.

Grau benèvol pel que s’estila a aquesta zona.
Nord total i peu de via relativament ample i còmode.
Ideal per combinar amb el Fra Garí o Tocho Visa, ambdós sectors pràcticament reequipats.

Gràcies als currantes: Millet, Dalmases, Bonatti i habituals...
Inconvenients, el dos de sempre:
- Màxima afluència de guiris en hores punta. De totes formes, tant el Fra Garí com l’Agulla dels Micos queden amagats del camí del Via Crucis.
- L’altre inconvenient fa mes mal però ara ja no tant: sembla que per fi funcionarà el descompte per federats al pàrquing, encara que fa dues setmanes encara no en sabien res. Si plegueu tard, crec que a les 21h, ja obren la barrera i surt de franc.

- El Prohibitivo.

Sector de Sta. Cecília encara no publicat. Tot i el nom no crec que tingui vocació de “secretivo” ja que en poc temps ha esdevingut “vox populi”. El nom tampoc es degut a que només sigui per mutants. Suposo que es una ironia sobre les regulacions.
?
Són una quarentena de vies on hi predomina el setè grau, amb algun 6c o 6b que complementen cada un dels subsectors.

Vies curtes (10-15m màx) però contundents. Escalada típica de la Nord on cal afinar en el “a vista”.

Equipament excel.lent i graduació correcte. Poden petar encara bastants cantells, ull els asseguradors!.
Orientació N.E. i peu de via estret però arreglat (ull també amb els troncs tallats que sobresurten).
Llistat de vies penjat al sub-sector central.
Felicitats pel curro el que s’han fotut els equipadors



Al crux de la Flip-flop, 7b+.... i fallant!

11 comentaris:

TRanki ha dit...

Ei PIju...

Hehheeh! Recoirdoq ue un dia vai anar a veure la Lila com arribava de una cursa de muntanya al Monestir..i mentre feien camí vaig anar a escalar als MIcos...i la anècdota es que TAMBË van venir els SEUS pares i ens van pillar ( encara no sabien res)...I D'AIXÔ FA 9ANYS!!! Que als micus ja és una "classiquillo!!!"

res és broma...simplement m'he enrecordat de l'anècdota...

Tiu això del PROHIBITIVo m'ho han comentat ja diverses persones...és rotllo CASOTS?

Què tal de temperatura i orientació? Interessant per tardes?

Salute bow!

TRanki ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Piju ha dit...

Hola Tr!
El segon missatge deu ser del teu blog, no?
Ostres, doncs jo vaig descobrir l’Ag. Dels Micos gràcies a la guia del Luichy!...el càmping es el meu gran oblidat...i seguirà sent-ho per culpa de la puta barrera (un dia baixarà Deu i farà fora els mercaders del seu temple!), una llàstima!
El Prohibitivo es mes baix que el Casot i no tan nord, agafa sol al matí, la roca es morfologia nord però no es blanca, ja que es una mica mes calenta. Algún retall fins i tot es de forats cantelluts, tipus sud.

TRanki ha dit...

Osti PIju..no ho entenc..és un comentari que havia cregut publicar al MEU blog?!?!?!?! ho sento..si vols borrar.lo cap problema...aqui no hi fa res i menys fora de contecte.

Respecte a l'Agulla del senglar..un lector m'explicava els motius de la GRAPA a la BEN PETAT del senglart..que va col.locar en LLassera...tot té una explicació generalment. El que passa es que sembla que en JOan ha deixat de trepar MOLT AFECTAT pel tema de les campanyes de acos personal..i el que comentava es que generalment cal dialogar i que si una cosa reus que l'has feta bé no n'hi ha per deixar de escalar...sempre hi haurà gent a favor o en contra..però si realment creus en elq ue fas no ha de costar gaire defensar-ho no?

res que si vols l'esborres.

Tinc una col.lega que va estar al prohibitibo i li va molar..les ressneys a Sta ceci?

TRanki ha dit...

Per ecrt...tenim un tatoo mlt semblant...la sargantana que no falli eh?

Piju ha dit...

ei, que passa, també currant?
Hi ha un llistat de vies penjat d'un arbre al subsector central, que per siuar-te, es el subsector que han batejat amb el nom de "Penélope". Amb aquesta dada, ja es molt fàcil situar.te. Si portes càmara li fas una foto, es un sol A4 i així ja les tens.
Vinga, a fer la sargantana!

Anònim ha dit...

el nom del prohibitivo es deu a la reticència dels seus aperturistes a que hi anés la gent a escalar. Quina paradòxa, no? equipes un tipus d'escalada de consum i de masses i pretens que la gent no hi vagi... Al principi portaven un control de la gent que hi anava, apareixien allà i els fotien fora! I aixi va néixer el nom del sector. Els equipadors es creien que allò era el seu jardí particular. al darrera d'això hi ha en Salva de santa Ceci i la seva família (dona, fills, gendre...). Sembla mentida que una gent com aquesta hagi acabat així... limitats a l'esportiva. Suposo que amb aquest sectoret deuen haber pujat les vendes de cafetons al refu i sa mare (la autèntica guarda) deu anar una mica més atrafegada. A part d'això el sector val bastant la pena i com a nota negativa diré que hi ha masses vies i a moltes els falta el seu espai (xapes enganxades).

Piju ha dit...

Bones Anònim,

Vaig escriure aquest post ja fa temps...i ara he rebut el teu missatge.

Es pot dir que soc habitual del sector, per temes d’horaris i comoditat em va perfecte, però a mes, m’ha enganxat per la banda fanàtika (no tant per la de qualitat) fins anar tatxant la majoria de vies (m’hen queden ja poquetes!)

Conec la història del nom, però pel que se, les “prohibicions” anaven mes en el sentit de que moltes vies no estaven acabades o netejades, llavors les advertencies tindrien certa lógica, no?.

Pel que fa a la “família” en concret, només tinc que elogis... sempre m’han tractat excel.lentment, tant els pares com el Salva.
Amb el “gendre” només hi he tingut alguna conversa puntual però em sembla un tipus molt agradable...de fet, paraules textuals d’ell son que “no te relació amb aquest sector i que no li agrada com han acabat d’apretades les vies”

Salut, bon rotllo i rotpunkts a tots!

Piju ha dit...

Per cert,

algú sap com s'accedeix a les dues últimes vies que formen l'últim sector anomenat "l'Agulla de les escletxes"?...no m'ho he mirat massa, però sembla que el camí mora al penúltim sector, l'anomenat El Dolmen, no?
hi ha un trencall abans, cap al nord, però va a parar de nou a la pista...

I parlant del Dolmen... hi ha una via nova a la dreta de tot, al costat de la via Búnker, 7b.
Agú sap el grau?

falcó ha dit...

Bones animal! l'agulla de les escletxes crec que es troba dabant del totxo del rasta. La via de la dreta és una fisura molt xula de 7a i la de l'esquerra una plaquilla de foradets (alguns petits) més o menys igual de dificultat. Llàstima que la fisura ja estava oberta en artifo però sense xapes! La via de la dreta de la bunker ronda el 7b* (que no és igual que 7b+) amb algun pas bastant burrot. Crec que està equipada per un "intrús" de manera "furtiva".
Apali a tibar!!! I vigila amb els tendons...

Piju ha dit...

sempre amb el “ojo avizor”... gràcies x la info!

Entenc doncs que l’Ag. de les Escletxes es el bloc que queda sobre la pista, a mig camí entre el Rasta i el bloc al costat del camí que puja alProhibitivo.
Com que al llistat de ressenyes surt al final de tot, vaig pensar que era a la dreta del sector.
Ja les probaré.
Pel que fa a la via nova... s’haurà d’encadenar! si es tan bona com la búnker i la Infomona segur que la feina del “intrús-furtiu” ha valgut la pena (quin mal rotllo que hi ha, no?)
Pel que fa als tendons, ..m’estic decidint entre el kevlar o el inox, je, je,...
ara en serio, a veure si s’afanyen els investigadors, que als 60 encara estaré fanàtik!