dimarts, de gener 20, 2009

L’Arcada 5* i correccions


La segona agulla a la dreta de la Cova de l’Arcada conté una gran placa de 35m amb set vies de 7b-c i un projecte. (rectangle groc foto).

Ressenya d'en Fernando extreta de http://picasaweb.google.es/Grendel.Mic

Es un sector 5*, molt menys visitat que el sectors de mes a la dreta (trempant t’empaito, Good feeling, Potul de barraca, etc...).

De moment n’hi he fet 5, totes molt bones, però la via PEDRA LLIURE esta mal graduada a totes la ressenyes que conec (al dibuix “Víctor’99”, a les excel.lents del Fernando y al Llibret de Desnivel que a mes te els noms intercanviats).

Començant la placa per la de mes a la dreta i anant cap a l’esquerra (els noms estan escrits a peu de via):

- QUEDA USTED SUSPENDIDO: crec que està be en la ressenya de “Víctor’99: 7a+, la resta de topos la deixen en 7b. Via brutal i variada, desplom placa, fissura i travessa , surt a vista. 32m

- A MAR OBERTA: es una mica mes d’un plus respecte a l’anterior, llavors per mi queda 7b/+. A les tres topos la deixen de 7b+, o sigui que mes o menys que ja quadra. Via al.lucinant!!!. Va a la mateixa R que l’anterior. M’equivoco i no l’encadeno però surt tota en lliure sortint des del repòs anterior.

nota: La vaig encadenar el 28/01/09, en total han sigut 2 pegues. Em reafirmo en la meva proposta de 7b/+ i que es una de les millors del serrat.

- PEDRA LLIURE: Un plus mes que la anterior com a mínim, pel que per mi es situaria en 7b+/c, no pot ser 7a+ com posa a totes les ressenyes!!!
Via molt bona, 35m de forats mes petits, tècnica i física fins a l’últim metre. Em tomba en varis passos

nota del 2010:
L'INCONDICIONAL: Per mi 7b/+ a vista i encadenada al segon pegue, llavors em sembla 7b, amb cintes posades i si tens la sort de que no et peti res important, pq petar, es probable que sempre preti algo. Molt bona, 100% montserratina, sense marcar.

La RECOMPENSA: entrada molt dura, no se si ha petat algo, fins la 4ª xapa em sembla un infern tirant a 7c, la resta seria 7a, alternant pasos durs amb bons forats.

A veure que opineu....




Nota del 2090: hi ha dues vies a l’esquerra del rectangle però a la mateixa placa : Pokorsis, 7a+ i Trenkapits 7b. Encara que no siguin a la planxa mes espectacular (queden enclotades darrera del esperó) son també bastant bones, amb un grau mes humà i les vam encadenar amb el Jesus el 10/02/09.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

mmmm...des de l'accident de l'EVA no hi he tornat,...potser seria qüestió d'acostar-nos-hi...amb el casc i la pilla carregada!

merci bow!!!!!!!!!!

Fernando ha dit...

Hi.
Gracias por los comentarios.
Esas vías por lo que que recuerdo vivieron un momento de gloria al poco de abrirse, que se esfumo cuando se abrieron las de Trenpat t'empaita y acompanyantes.
El motivo es que cojieron fama de ramposas y rompe pìes y la otra zona tenía una dificultad "más agradecida" y cojió la fama.
Hay gente que ha escalado alguna de esas vías, con sensaciones contrapuestas según vía, pero no me pudieron especificar más.
A mi me atrae L'Incondicional, se ve interesante. Pero liar a laguien para ir a esa zona es algo complejo. Y más ahora.

Salu2

Piju ha dit...

Ei Tranki!

Si que te les recomano... i si que mola el casc, encara es trenca alguna coseta (a part de les cabres, clar)

Hola Fernando, intenté dejarte el mensaje en tu álbum de Picasa pero no hubo manera.
Realmente estas tres son muy buenas, nada que envidiar a la “Trempant...”
A ver si las voy haciendo todas.
¿L’incondicional tiene grado?.
Si quieres ir por ahí, a mi me interesa, pásame tu mail y a ver si quedamos un día...
pijuclimb@yahoo.com
Saludos

Fernando ha dit...

L'Incondicinal no conozco grado, pero la visual que tiene me gusto y no me daba la impresión de ser "extrema". Luego igual tiene un bloque de mono que te cagas, pero...
Estoy fuera de combate desde el 22/11/08, con la pierna rota y tengo coo mínimo para dos meses más. Me la rompí haciendo algo tan digno como caminar.
TR, que un onshigter, seguro que se apunta.
Salu2

Fernando ha dit...

Yo también intente introducir tu post en el picasa, para que pudiera ser consultado por quien se baje lñas reseñas y no me deja. Te señala como "spam", y no hay manera. He tenido que hacerlo escribiendo la indicación del blog a mano y con todo lujo de detalles.
Curioso.
el B2EC también lo postea como spam.

Piju ha dit...

Vaya mala suerte, pues nada: a hacer reseñas y recuperarse bien!

Anònim ha dit...

Hola, a veure si podem ajudar.Hem anat fent la majoria de vies durant anys i he anat apuntant aixó:(ho paso de dreta a esquerra)-queda ud suspendido 7b,mar oberta 7a+, pedra lliure 7b+,besare el suelo 7b, je sui desole 7b+, no surrender 7b+,la recompensa 7b+, l'incondicional 7b, trencapits 7b, pokorski 7a. La majoria sont molt, molt bones peró molt poc fetes i per aixó costen de visionar.
Sort. Joan.

Piju ha dit...

Ei Joan, mercès, ets un pou d’informació...i felicitats per tots aquests rotpunkts!!!
Veig que les de l’esquerra no son tant dures com semblava (a vista eren un infern, ja dubtàvem de que estiguessin encadenades)
A veure si amb aquesta info s’anima una mica mes el sector i es van repetint...ja hi tornarem!!!

Serreti ha dit...

Avuí he fet paradeta a pedra lliure. No m'ho podia creure que es tractava d'un 7a+, però era tan bona que no he pogut parar de treure-li sorra als forats i fotre-li pegues fins encadenar. Dona gust aquesta Montsserrat tan finolis!

Anònim ha dit...

Bones , he acabat de fer totes les vies d´aquest mur i sguint el vostre criteri graduador , queda usted suspendido 7a+ i pedra lliure 7b/+ crec que les vies podrien ser : besaré el suelo 7a+ , a mar oberta 6c+/7a , pedra lliure 7b/+ ( per mi 7b), besaré el suelo 7a+ , je suis desolé 7b , no surrender 7b/+ , la recompensa 7b+ i l´incondicional 7a/+

Piju ha dit...

moltes felicitats pels encadenaments i gràcies per la info ...m'has motivat molt per tornar-hi
salutacions