dilluns, de maig 18, 2009

La Tossa al dia

11/3/14. TOPOS ACTUALITZADES SEGONS COMENTARIS QUE M'HAN PASSAT

....................................................................................................................................
18/05/09
Sembla que definitivament la Tossa ha ressuscitat del regne de les escoles mortes:

http://fernando-espacioamorylocura.blogspot.com/2009/05/la-tossa-de-montbui.html
Bon reportatge de la vista de Fernando a la Tossa amb algunes aportacions interessants sobre la graduació d’algunes vies:


- Sostret Fisurat al Mig. En las reseñas está de 7a; en nuestra opinión no lo es, 6c le queda bien. Una vía muy guapa.

- Sostret Fisurat al Mig, entrada directa. 6c/c+. McKey se lo saca al primer pegue. No le ve diferencia con la anterior, si bien el paso largo puede ser morfo y alguien tenerlo más difícil.

- Galifardeus, 6b/b+. Otra vía bonita. Nos metemos en ella pensando que era la Nexus 7. McKey se la hace a vista, yo me hago en top; ambos hubieramos firmado la vía como 6c:7a

Adjunto topo arreglada segons suggerencies:


Gràcies a tots per mantenir-la en vida ...i neta!


10 comentaris:

Fernando ha dit...

Hi
Bueno, espero que alguien más las pruebe y confirme esas impresiones.
Gracias por el link

TRanki ha dit...

HEHEEH....I "REGRADUANT" EH?

Collaet ia bloc? uhm...ara entenc la grapa que tens bow!

Salut!

Fernando ha dit...

H Piju.
Hay una vía que nos dejo uno parados y no nos atrevimos a probar pues no vimos el qué.
Es la nº 24, Via de l'Abel, 7a+. Parecía que se había quitado/picado algo del techo y para poder chapar la primera nos pareció muy heavy en libre. ¿Hay que salir con la 1ª chapada y en A0 o hay algo que no veíamos?.
Salut

Piju ha dit...

Hola Fernando,
La via de l’Abel arranca del suelo 1m aprox a la derecha del primer parabolt, a dos manos invertidas de un plano en el filo del arco de la balma subiendo los pies en oposición dentro de la cueva.
Este primer seguro no estaba antes, lo añadí yo con permiso del aperturista.
Aunque tanto el como yo hicimos la entrada a pelo sin este seguro, me pareció un poco heavy para quien vaya a vista, pero el paso es mas espectacular que duro y enseguida pillas megacanto para chapar el segundo parabolt.
De hecho era la salida de un boulder interior de la cueva que se unía con la via, una ruta futurista y encadenada por Abel, pero para la conexión hacia falta una presa sikada que acordamos eliminar, ya que toda la escuela es natural (solo ligeros refuerzos de sika).
Puedes hacerlo pre-chapando el primero, para ello hay que poner la exprés previamente saltando un poquito desde el bloque que hay en el suelo, a la izquierda del seguro.

En la próxima vista no os perdais la “Moby Dick” y la “Clásica”, ambas dos buenos 7a's y espero vuestras decotaciones de la “Enlluernat y confós” 7b+/c, ñapero pero guapillo, seguro que os parece menos.

Ei Tranki, que el Fernando y cia també han decotat un parell de routs, ja mola!

Fernando ha dit...

Gracias.
La Enllumenat le hacia ilusión a McKey pero el sol caía implacable.

Piju ha dit...

Si, de ahí le viene el nombre...una de las mejores de Led Zeppelin

Anònim ha dit...

Aquest diumenge vam anar a la frec a frec amb el Llullu aprofitant que estava marcada.He deixat un comentari/explicació al post de la via per si algú li interessa.

wilaco ha dit...

hola piju! habans de tot donarte les gracies per reequipar la zona de la tossa, fa un mes que trepo y gracies a tu estic aprenent allà, soc de montbui i em và molt bé perque les tinc al costat, e començat desde la via num 5 fins a la 11 exeptuant la num 8 que esta desequipada i no tinc coneixements per ferla sense chapes(la faré), vaig començar fent de segon, pero un cop he vist la sensacio de primer, ya me l'es he encadenat totes i estic començant a provar de primer uns 6a+ molt chulos, porto 1 encadenat, cada cop m'estic enganchant mes a aixo de escalar, es un esport maravellos, em dona una sensacio que m'encanta! M'agradaria si no et sap greu que cada via que encadeno de primer abaix ficar-li el nom i el grau mes que res perque si va algu sense resenya que sapigues que fer i no es faci mal, m'estimat mes preguntarte abans de fer cap rallada a la paret, ya que tu has sigut el que la ha reequipat, espero la teva resposta crack, y gracies un altre cop per reequiparles!!ultimament paso les tardes allà amb la fresca fins que es fa de nit!

Piju ha dit...

Hola Wilaco,

Me n’alegro molt que t’agradin les vies de la Tossa, rebre missatges com el teu es la millor recompensa per la feina feta.

Sobre les vies desequipades: sempre les pots montar des de dalt (rapela primer d’un arbre, et penges a la R, recuperes la corda i et despenges) o des de la via del costat i fer-les de segon fins que tinguis confiança amb l’autoprotecció

Pel que fa a pintar els noms a peu de via:
Jo no tinc cap dret sobre aquestes roques, tothom es lliure de fer-hi el que li sembli, però penso que val la pena deixar la natura el mes verge possible. Pensa que un excursionista que passi per allà hi vegi tots aquests noms, li pot sembla una guarrada.
Sovint el col•lectiu d’escaladors tenim fama de no respectar prou el medi per tonteries com aquestes i desprès ens cauen prohibicions .

Hi ha escoles de grans plaques, on es molt difícil identificar cada via, ja que falten relleus característics per tenir referències, crec que llavors es justificable posar algunes inicials de tant en tant, en les vies mes repetides, per orientar-se, però penso que a La Tossa, tenim balmes, diedres, sostres, fissures i arbres, que ajuden molt.... vosaltres heu tingut problemes per identificar les vies?

Vaig difondre tan com vaig poder la ressenya: Internet, UEC Anoia, rokodrom…qui la busqui, la trobarà, però si ho creieu necessari, sempre es pot deixar una copia plastificada en una de les reprises de la balma gran

A mes, els noms de les vies del Lete (el primer equipador i aperturista de la zona), no son els originals, vaig intentar localitzar-lo i no ho vaig aconseguir, finalment vaig optar per posar noms descriptius.

El graus no mola gens pintar-los, ja que sovint varien (es trenquen preses o es troben noves formes de sol.lucionar el pas).

Es la meva opinió, no vull tallar-vos el rotllo, se que la vostra intenció es millorar l’escola, repeteixo que jo no tinc cap dret sobre aquestes roques.

Per qualsevol cosa no dubtis en contactar-me!

Bones escalades!

Komando Ripollès ha dit...

Bones!
Fa temps havia fet alguna visita a la Tossa, i ens va agradar bastant, mola el curro que us heu fotut, i hem tornat aquesta finde aprofitant la sombreta bona i em vis que al sector A: Spigolo ha caigut un arbre i com a mínim afecta a les vies 1,2 i 3.
És un peaxo de pi... amb una serra de mà pot ser brutal...
Només avisar-vos
Un saludu!