dilluns, de maig 04, 2009

Nàufrags a vista!

En veure la ressenya d’en Quicu i Willow amb lliure, ens vam animar a repetir la Náufagos amb el Sergi aquest Dissabte.


http://www.caranorte.com/foros/read.php?49,6037,10659#msg-10659

El primer cop que la vaig repetir ni em podia imaginar que sortis en lliure. Després de deu anys, ja li puc pintar el punt vermell a vista.

La topo d’aquests dos bous es molt encertada, ben colladeta però, només alguns comentaris:

Vam anar sense friends 3.5 ni 4 i cap problema.

En corda simple es fa be.

Ll1: Molt trencat, ull!

Ll2: La nova via del Paca (burins i ponts de roca) va just 2m a l’esquerra a mitja tirada, ull a no confondre-les. Ells marquen 6b que amaga un pas de bloc dur i enganyós que pot espatllar-te fàcilment el “a vista”. Se li pot posar 6c i tot i això queda collat.

Ll5: Millor no fer la R del sostre (molt incòmode) i seguir 15m mes (6b) i fer la R opcional (2 burins). Llarg antològic.

Ll6: catxondo "Montrotei"


Ll7 i Ll8: Empalmar-los. Es la tirada dura, bidits pels forats de pitonatge a protegir amb aliens, seqüencial i deplomadet però evident i amb bons peus (semi-dièdre). Als 20m per sobre uns llavis cal anar 2m a la dreta a buscar un burí (no seguir recte per una fissura amb forats de pitons). Seguir empalmant ja amb roca excel·lent.


Ll9: Una mica de morro si no agafem el friends grans, després ve un dur tramet de off-width desplomat on cal creure-t'ho, protegit però amb 2 burins a prop.

Ll10: falta el segon pitó i diria que un canto. Dur, cal morro.Ll11: Flanqueig de 4m al final a montar R desequipada al peu de la xemeneia final .Nota apart: suspens a l’amic Paca en els primers llargs de la seva obertura “Paca is back”. Moltes expansions massa a prop i fins i tot a tocar que desvirtuen la Náufragos, però encara es mes greu expansionar una R just al costat de la R d’una clàssica que cal montar de fissurers...

10 comentaris:

Mohawk ha dit...

Felicitats pel rotpunk!!

Flipo amb fer en lliure el llarg 7 i 8, jo recordo que es queia tot, je, je, je...

A tibar-li!!

Juan korkuerika ha dit...

Enhorabuena por el rotpunk, y encima en tan buen estilo ;-)
Un saludico y hasta la vista naufraguista!!

kiku ha dit...

Que ve que l'hagueu repetit. En poques setmanes com a mínim l'heu fet tres cordades!
Vau fer l'off-width tot per dins? què us va semblar? Nos ho vam trobar molt fi i ho vam provar per fora agafant una minixurrera a dins i llavors pillant unes regletes ja a fora.
Guapus els dosdits del LL7, què us va semblar aquest?

Salut tibanters!

Piju ha dit...

Bones Quicu,
dfelicitats per la topo, que ja es mig rotpunkt!
l'off-width el vaig fer tal com dius tu, les dos minixorrers interiors son bàsiques i els peus oberts en crosta (que no acabes de creuretel's!).
El LL7 me l'esperava mes dur, recordo una piada francesa que li posaven 7b+! (abans de la vostra ressenya)...la vostra proposta de 7a es molt correcte, els peus treballen molt be i els aliens als forats també!
M'han arribat rumors d'una alliberada a la Sin Perdón...a veure quan pieu!

kiku ha dit...

A la Sin Perdón hi van anar el willow i el Llullu. Es veu que ja estava alliberada. En ells els hi va sortir tot menys un 7b, diria que és al ll5, se'ls va fotra a ploure.
Van deixar un pitó al ll2 o 3 i diuen que s'hi pot anar sense...
S'hi haurà d'anar!!!

Aquest dissabte vai anar amb el Llullu i l'Edu Torrents a la Tempesta. Segurament la millor via que ei fet a Mntrebei!
Ens va sortir tot menys l'A0 del ll1, és um bombo amb placa fina, fina. Potser 7b de bloc...

Copa, lliga, champions i rotpunkt!

Piju ha dit...

Records a l'Edu, fa molts anys que no ens veiem!

a mort amb el triplet!

Anònim ha dit...

com es fa a vista una via en la segona ascensió?

Piju ha dit...

Perqué el primer cop que la vaig fer, fa molts anys, aquell tram el vaig escalar totalment en artifo (llavors no estava ni alliberada), per tant no vaig retenir res que en posteriors intents m'ajudés a fer-la en lliure, de fet no recordava ni el traçat a seguir, ni si vaig empalmar...era com fer un altra via.
Salut!

Unknown ha dit...

ei gent, per si algú es decideix anar-hi l'hem repetit el maig del 2010 i al llarg del off-width(el tram de Ae o 6c+) li falta el segon burí.Per tant ara per repetir el llarg falta algo més que morro .caldria posar un spit nou,o portar un camelot mes gran que el 4 per assegurar-so o una anteneta per xapar una pitonisa.
La via força guapa.

Piju ha dit...

Ei Joan!
doncs quina putada!
...mola que es doni aquesta informació!

potser estaría be que ho piésis també al caranorte.

Salut