divendres, d’abril 30, 2010

CAN MASCLE

Ahir vaig fer-li una visita ràpida.
Baixant per la carretera cap a Monistrol , passar la Colònia Puig i el desviament a Marganell, just després, podem aparcar sota un gran bloc desplomat sobre la carretera (2 cotxes ben posats).
No hi ha camí, però l’accés està prou desbrossat per poder pujar, primer per una canaleta, a mig camí entre el bloc on hem aparcat i la paret, després grimpar un parell d’esglaons terrosos i flanquejar cap a l’esquerra en terreny mes o menys trepitjat, per sota d’una tanca amb filat.
La paret queda enclotada i te un aspecte interessant, desplomada i mantinguda, diria que mes alta del que diu la guia, ben be 15m, a mes es fresqueta (N.O.), peu de via estret però pla.
Les vies es veien tocades de feia poc.
Bastant equipat amb parabolts prou decents.
Fins aquí tot be...
Jo vaig probar el el 7a+ i el 7b i em van semblar molt desfasades, almenys a vista. A mes tenen algun picat que hem va acabar de desmotivar i pel que vaig veure en altres vies, es una tònica habitual del sector...no puc dir res més....algú sap si les altres vies valen la pena?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Els 7es son durillos, el mes guapo es la fissura de 7a+.
La "Com tu " 8a+ i la variant de 8a 90% de cantos picats.De fet sobren alguns en que a penes m'entren els dits.... El 7c+ de l' esquerra tot picat... El 8b+ tot natural i guapo de un pas de bloc. Es una pena perque la pared es molt maca, pero penso que no s'ho va mirar gaire i va picar a saco...
David Gual

Ferran Guerrero ha dit...

Jo va haver-hi una estiu que vaig anar-hi bastant, el 8b+ que diu el David encara no estava encadenat i no l'he provat, d'alla he fet Com Tu 8a+ i la recordo dura, tenia problemes als primers moviment perque com be diu el David no entren els dits, son cantos picats i per dits petits, el sector aprofitat d'una altre manera hagues donat més qualitat, es una alternativa, per dies calorosos.

Es pot escalar si plou una mica.

Salut

TRanki ha dit...

Sóc tant "malalt" de pedra que poques vegades em sentiràs dir mal de un sector...

CAN MASCLE és una pèrdua de temps.

A l'igualq ue els anteriors commments, ens vamn limitar a fer les vies de fissura ( el 8b+ em queda lluny) i provar fins a 8a+. IMPOSSIBLE escalar donat el minidt del gnomus que va repicar aquests cantos. UNa llàstima. Com a comentari "irònic" el fet en un Extrem en que s presentava la zona i es comentava que la roca "presenta muchos gujeros por lo que no ha sido necesario picar mucho canto".

Es dóna el cas en que la ZONA DE INCERTIDUMBRE a PAparres, també presenta picats inutils de mal fets que estan, resultant el pas sense un o dos de ells igfualoment de 8a ( n'hi ha d'altres que si s'usen i la via s'ha de reconìxer que ñes bona).

Com diu en David una llàstima...

Amb les zones que hi ha a MOntse Nord aquesta crec que caurà en l'oblit a no ser que gastis dits molt petits.

Piju si ja heu apurat les altres zones HIPERRECOMANABLE el secretivo marcelino( no te n'he vist cap piada)...projectes a peu de cotxe!!!

Piju ha dit...

gràcies a tots per la col.laboració, així dona gust!

Doncs pel que expliqueu i pel que vaig veure, hem faig una idea del que dona el sector...poca cosa per mi!...una pena, la primera visió va ser prometedora!

a l'esquerra i ho possibilitats de nous equipaments, a veure si algú amb criteri s'anima.

Tranki...el Secretivo es un sector de CAPÇALERA per mi, la Policieros la faig un cop cada any, ja es tradició (i no m'agrada repetir vies)i m'hi queda molta feina encara...llàstima que comença a estar sobadet...