divendres, de juliol 15, 2016

La Maladière. Vade retro satanàs, 6c+,Noli me Tangere: 7a+

La Maladière és una vertical paret que es recomana per dies de pluja, ja que vàries vies no es mullen, però a nosaltres ens va sol.lucionar el viatge gràcies a la seva orientació oest, gaudint de la seva ombra fins al migdia i evitant la calda canicular que cada cop afecta més als Alps.
Hi vam fer dues vies genials d’en Piola, ben equipades amb parabolts (tot i que sempre hi ha una mica d’aire ) i amb grau colladet, però correcte.

1) Vade retro satanàs, 6c+,. 280m: via desplomada i de cantell, per gaudir d’allò més. Surt al rotpunkt però lluitant, que no regalen. Ull als creuaments i reunions comunes d’altres vies...seguir sempre per parabolts i no per químics.

2) Noli me Tangere: 7a+, 280m , Un altre joia, més variada, amb desploms, travesses i plaques, amb un plus més de dificultat que l’anterior: aquí tenim vàries tirades de 7a+ que hem tomben, però son de bloc aïllat i en general són els setens més humans que vam fer aquest viatge.


Accès: uns 40km abans d’arribar a Chamonix, sortir al poble de la Balme i entre els pobles de St. Sigismond i La Frasse, aparquem a la Crux Verte,  un collet amb zona de pícnic. Just davant neix una pista ample que puja directe cap al cim, que després te un tram asfaltat. Arribem a un trencall, agafem la pista que planeja cap a l’esquerra.  Trobem un segon trencall, agafem el sender que puja cap a la dreta (cartell “la Dent”). Assolim el plà del cim i agafem un sender més petit i fitat en diagonal cap a l’esquetrra que ens porta en 30' al peu dels rapels de la via Les Trópiques (dos cartells). Es una cadena en un arbre i un químic. En 5 còmodes rapels assolim el terra

Les topos d'aquestes dues les podeu trobar al www.camptocamp.org , junt amb la descripció que he fet no heu de tenir problema. Després vam comprar la súper-recomanable guia local que cobreix tota les tàpies i esportiva de la vall de l'Arve: http://www.escalade-74.com/topos/topo_arve.htm

a l'esquerra la vade retro... i a la dreta la Noli..



cantell i desplom a la vade retro




 Travesses complexes a la Noli...

2 comentaris:

albertganxets ha dit...

bona pinta!
apuntem lloc
topos on?

Piju ha dit...

vaja...sabia que hem deixava alguna cosa :-(
ja ho he afegit:

"Les topos d'aquestes dues les podeu trobar al www.camptocamp.org , junt amb la descripció que he fet no heu de tenir problema. Després vam comprar la súper-recomanable guia local que cobreix tota les tàpies i esportiva de la vall de l'Arve: http://www.escalade-74.com/topos/topo_arve.htm"