divendres, de novembre 24, 2006

actualitat de la Tossa

Nova via equipada a la Tossa i un reequipament d’una ja existent:

La nova: VIA GALIFARDEUS, 6b, 4 parabolts M12 (anem millorant) i R amb cadena i anella. Línia lògica que ressegueix dièdre, bavaresa, fissureta i placa final. Sense agafar-se a l’arrel d’una figuera queda 6a+/b.

Ull a la roca al tram central, sobretot per la closca de l’assugurador, pel de primer no hi ha problema ja que els seguros estan força prop.

En record a tots els despreciables que embruten el bosc.


Reequipada la nº 9, una bonica placa de V+ on només quedaven casquets d’spits. Ara està amb parabolts M10 i R de cadena i mosquetó. Encara no se si tapar els forats antics, ja que no molesten i estèticament es veuen poc. Per altra banda si mai s’ha de perforar de nou es sap on ja hi havia els forats antics. Ja veurem.

A l'obrir línies lògiques, de moment el grau no surt massa alt. A veure la pròxima, un desplom + placa llisa que te pinta de 7º. Ja informaré.

9 comentaris:

Mohawk ha dit...

Ole Piju!! Com cuides la teva escola, eh!! Per cert, quina orientació té, per tal de fer una visita a l'hivern?, que ja fa temps que em pressionen per anar a veure la Fou de Tous, doncs ja aprofitem el viatge...

Piju ha dit...

Increïble, també coneixeu la Fou!.... La part del salt d’aigua es espectacular, hi ha un projecte de 8º per alliberar i en les parets laterals un parell o tres de vies més i encara es pot obrir alguna línia natural netejant molt però poca cosa mes, estem parlant de un tram de paret molt petit, de 20x20 m2. La roca és molt tova i sense canto al desplom. Sikant preses es podria ampliar el repertori, però a mi això no em va. En èpoques de pluja el peu de via es un bassal d’aigua. Cara Nord sense sol. A veure si faig una repassada de vies a la primavera i escric un post.
La Tossa es Oest (i un sector Nord), amb peu de via ombrívol, però si està sec també es apte per l’hivern. Si us decidiu ja m’avisareu.

PGB ha dit...

enhorabona per les noves vies, a seguir aixi! :)

Mohawk ja em comentaras el dia que hi vagis, tinc curiositat per la Tossa de Montbru! :)

Esta molt lluny d'Igualada?

Piju ha dit...

Gràcies PGB.
Ames d’un nois de Vic que van venir fa temps, potser sereu el segon grup d’escaladors “foranis” que veniu.
Ah, es Montbui, on bui=bou, potser per influència del Xipella.

Mohawk ha dit...

Ja,ja,ja... Piju!, no sabia que hi havia vies a la Fou, la meva dona volia anar a veure el salt d'aigua, je,je,je... Però ara quan hi vagi ja me les miraré...

Ey PGB, quan vulguis hi pujem!!

Piju ha dit...

Si vens al meu poble, ni que sigui de turisme, m'has d'avisar abans per quedar, eh!

PGB ha dit...

Uix, perdona! Volia dir Montbui! M'ha sortit Montbru pq venia de llegir el blog del tinkpor hehe.

Les vies son de 20m d'alcada? Ja val la pena doncs :)

Piju ha dit...

No, 20 m. es la Fou, a la Tossa només hi han 10m. escassos d'alçada i esteu avisats que l'escola es de interés "local"...però es que el Mohawk te una irreprimible curiositat "freak" per les víes perdudes.

Anònim ha dit...

Hola, com que no tinc bloq en col-loco com anónim. Una salutació a tots vosaltres i en especial al "Piju" que crec no es coneixen, pero potser van coincidir en algún lloc cuan jo donava "los últimos coletazos".

Conec el lloc desde fá dos anys i vá ser totalment circunstancial, inclusiu vaig fer una vía cagat de por perque ni sabia a on en posava, ni el grau, mes els anys sense trepar i la má de la aseguradora ...
La veritat es que vaig estar un dies obsesionat buscant informació per tot arreu i ves per on aquí trobo tota la informació pertinent.

Tambe hi estat a la Fou i fen una mica de boulder al blocs tan xulos que estan molt aprop, a la part del camí i que van ser els responsables de la ostia que en vaig fotre.

Salutacions, m'agrada molt el estil d'aquest bloq i de les zones que comentes.

Samarkanda