dimarts, de maig 11, 2010

correccions Vermell Maig 2010

Una mica mes de llum sobre l’embolic de vies que hi ha al Vermell Est (el "supermercat" tal i com alguns l'heu batejat…)

En l’últim post em va quedar pendent aclarir les variants i connexions de les vies del bombo que hi ha a l’esquerra de la Sidonie, ja les he anat fent i adjunto topo, amb els graus que m’han semblat:



Els 7c’s només els he intentat i no estan encadenats, son a bloc i no estic molt segur del grau, també m'he guiat amb els comentaris que vau deixar en el post anterior.


En general aquestes vies no son cap meravella, res a veure amb el brutal trio de “l’Avi” que hi ha a l’esquerra o la “Sidonie” a la dreta, però estan allà i mola anar fent-les, ni que sigui per apretar. Equipades amb químics.


Com sempre, s’agraeixen totes les aportacions que vulgueu fer...

11 comentaris:

Anònim ha dit...

avui he estat al vermell i tot arribant he vist una cinta solitària en una de les vies del bombet que comentes. Brillava molt i aprop no hi havia ningú! algú se la va deixar......és vostre?

uri pv

Piju ha dit...

Hola Uri,
si estava al mig del bombet jo diria que no es nostre, l'últim dia que hi vaig estar va ser dijous passat i vam fer la 3ª i 4ª començant per la dreta....i les meves cintes ja han perdut el brillo!
moltes gràcies per l'avís!

Marieta ha dit...

Ostres! Em ve perfecte aquesta ressenya! Nosaltres vam estar al Vermell fa dos setmanes més o menys. Vam provar el vianant i la del costat (nòmada?) i després vam anar a les de la part dreta de la teva ressenya. Com que no sabiem el grau anavem amb l'esperit net, sense prejudicis. Jo només vaig provar el 7b. I realment m'ho va semblar. Estava molt net, per cert. L'Esteve també va provar el 7c i li va costar més o menys com el 7b, també estava molt net. Roca boníssima, ens van agradar molt. No les vam encadenar, però. jejeje

Piju ha dit...

Hola Marieta,
No, si lletges no son, jo m’ho he passat be… això si, les del mig massa apretades, el pam de roca aquí està aprofitat.
No us agafeu els graus al peu de la lletra…

Jortx ha dit...

Dijous a la tarda Piju? Hi havia moltíssima gent... no m'estranya que no ens veiéssim! Nosaltres vam acabar al pany de les vies a l'esquerra de la Busca Brega.

Piju ha dit...

Ei Jortx, doncs llàtima no veurens, jo només hi vaig estar a l'hora de dinar, un parell d'horetes i no em vaig mou-re d'allà.

Pau ha dit...

Piju merci pe les aclaracions fins i tot tenia un merder al cap amb les del trio de l'avi :) Per tan si no vaig errat son 7b+, 7b, 7c, 7b+, ¿? de dreta a esquerra les que no estan cotades al croquis ?

Per cert pot ser que ens coneixessim al bar de can Jorba fent un cus cus amb el Luichi ?

Vinga salut i a tibarli bou

Piju ha dit...

Hola Pau,

no, no era jo el de cous-cous! el pròxim dia m'aviseu!

Per mi, d'esquerra a dreta:

- EL RETORN DE L'AVI, 7b+ dur, lúltim cop que la vaig encadenar em va semblar mes fina, han petat bastants peus, es llarga i mantinguda, però no te cap pas prou dur per posar-li 7c

- PETIT CABRO: 7c, un pas al bombet del mig per mi molt dur, (encara no l'he encadenat) per mi que ha petat algo...en canvi, si et saltessis el seguro (expo! jo ho he fet amb la corda per dalt) i seguissis per la fisura (molt mes llògic) es 7b+.

-QUE REMUGA L'AVI. 7c. Segona el Tranki, es la mes dura del trio, jo encara no l'he feta.

- nº 4, 7b, placa amb bombet al final, un xapatge raro al mig si vas posant tu les cintes, però la resta sense problemes.

- nº 5: 7b+. xapatge molt dur al bombet...amb cinta posada i allargada es mooolt mes fàcil, ja que no t'has de parar. Resta amb molt de canto.

- nº 6: 7a+. Placa, fisura, flanquig i desplomet.

La resta ja son les de la topo.

Salut bow!

TR ha dit...

Més dades.

RETORN DE L'AVI. part del problema és la exposició, que fa escalar tens.
A St benet ens quedaríem amb un bon 7b o 7a+ ( no vull flipar...m'explico), la part inferior-meitat- és VIDILLA, i hi ha DOS cruxs. el primer un pas de regletes, dinàmic on cal localitzar tant ON VAS com la combinació per arribar-hi. A vista és molt dura, mentre que assajat sembla més facil...repòs ténue de bons forats i una ALTRA tibada a reunió que a vista sembla facil..et llences i plaf...volada de 15 mts fins a sota del primer crux...hi ha 40 mts de corda activa i el seguro un metre sota els peus...cal mirar combinació de mans i ON llences, i resultaq e no és extrem...

PETIT CABRÓ: bonica la part de dalt un cop fet el crux, que és una part sikada amb lance i sortida,q ue resulta que no és tant extrema...7b/c encara que un cop "mirada" ( es pot fer pendulejant de la "què remuga") és menys del que aparenta. COSTA de localitzar tots els fortas però una vegada passat el tram a bloc, i amb assegurances més properes que !què remuga!, vas fins a la R de bloqueig en bloqueig. LA MILLOR DEL TRIO amb diferència en quant a homogeneïtat...per mi els sikats li treuen qualitat encaraq ue no bellesa...

PETIT CABRÓ: 7c difícil...a vcista el vaig veure galàctic. UNa vegada resolts els moviments va caure a la primera...però en el toprope vaig estar més de una hora mirant...fas el CRUX del 7b+ i després de un bon repòs hi ha una navegada al.lucinant amb preses molt difícils de veure i de coordinar...fins un final apoteòsic i liante amb la R a la cara. és interessant però alpoina, trncada, allunyen i es fa difícil de entendre. Es pot muntar amb un pendol kingswing des de la més "assequible" de totes..la QUE REMUGA.

salut!

Pau ha dit...

@Piju d'acord a la propera t'avios pel cus cus :), merci per la info

@Tranki on hi hagi roca i vies semrpe hi trobare la teva sabiesa ... xD. Bou tenim un projecte, un projecte de llarga durada que com diria el ex presi del Barça "volem dedicari els millors anys de la nostra vida"

Aquell Bombo em te enamorat

Piju ha dit...

L'altre dia vaig encadenar la PETIT CABRO, el crux vaig fer-lo per la fissura (després de tres passos acabes al mateix lloc), amb un allargo de dues cintes posades vaig xapar be estirant-me...fen-t'ho així, mes que un escaqueig, es que la via surt mes llògica i guanya amb bellesa, però cal decotar-la a 7b/+