divendres, de desembre 29, 2006

MOLA ROQUEROLA

Una diamant amagat a Prades, la Mola Roquerola, als Cogullons: ahir hi vam tornar-hi amb en Pastes i avui amb el croiximent d’ossos de fons m’he animat a escriure‘n quatre ratlles.

Es un dels molts panys de parets d’aquesta serralada amb vies d’esportiva al.lucinants i roca perfecta, però per mi aquest sector te varis afegits que el fan molt especial:
Estar aïllat de qualsevol zona freqüentada
Te una bonica excursió per qualsevol dels varis camins d’accés que es triï.
La paret es una aèria balconada orientada al sud, perfecte per dies freds amb sol, amb excel.lents vistes sobre la vall, entre Farena i Capafonts,.
Vies de tot els graus, predominant les dures, que són les mes boniques, grau ajustat, alçada al voltant dels 20 m i quasi sempre amb entrades desplomades, però sobretot, qualitat alta.

Només te l’inconvenient de que està afectada per restriccions de nidificació, que van del 1 de Gener a 30 de Juny, o sigui que haureu d’esperar una mica per anar-hi.

Hi ha vàries possibilitats d’aproximació, totes difícils si no t’ho expliquen. Si voleu ajuda no us talleu a demanar-m’ho. A la foto podeu veure les condicions hivernals d’ahir, que a peu de paret van transformar-se en estivals.

Destaco les mes recomanables de les que he fet (de dreta a esquerra):
- Pasion fruite, 6a+: bona per escalfar
- Nefertiti: 6c: molt estètica i desplomada.
- Txop suey de poll, 7a+: preciosa i variada, entrada dura de desplom, placa tècnica i aresta final d’equilibris.
- Sister falo, 6b+: Placa vertical de foradets, per reposar biceps.
- Kabernicola, 6b: sorteja el desplom mitjançant llastres amb molt de canto. Ideal per escalfar.
- Bolongo hasta la muerte, 7b: estètica i variada, entrada suau (poc habitual aquí) i duríssim escastament en bavaresa desplomada al mig.
- Familia montser, 7a: via d’off-with desplomat, molt poc comuna en esportiva. El nom ho diu tot. No es cap ruqueria embenar-se les mans a l’estil yankee. Veure foto:


- Matute, 7a: Et deixa sense paraules...i sense braços. Molt bona. Arrenca per una petita pila de pedres, no es cap trampa, la via va així.
- La minga dominga, 6c+. Placa vertical de foradets, per reposar biceps.
- Kamasutra, 7b+. L’esperó mes aeri i desplomat que hagueu vist mai. La secció central es molt dura, tècnica i diria que obligada. Jo la vaig gaudir en top rope. Tingueu les cameres fotogràfiques apunt.


Altres meravelles queden pendents: la socarramida, cagada rock, testa di caccio, tonica per tutti, roella blanca... però totes per sobre de 7b, que necessitarien jornades d’assaig que de moment ni em plantejo.

6 comentaris:

Mohawk ha dit...

Impressionant l'esperó Kamasutra!! Mai l'he pogut fer, la pila no arriba. La Tonica per tutti és super tècnica, regletes típiques del sector.

A mi també m'agraden força els desploms de 4 ó 5 xapes que hi han entre l'esperó Kamasutra i la balconada amb les cases en runes, ara no se el nom de cap... je,je,je, del meu pal...

Fa mig any vam anar a les Gralles i estava molt deixat tot, la Mola segueix bé?

Si vau fer totes aquestes vies en un sol dia esteu fets més que cracks!! Felicitats!! ;)

PGB ha dit...

Quin lloc més interessant! (Pels que aneu bé de grau, clar hehehe)

No tens cap foto de la Kamasutra? Ara m'has deixat amb les ganes ;)

Ah! Veu anar a la Placa Sibarit al final? Bon any nou!

Piju ha dit...

Pel que fa a equipament, està perfecte, totes les xapes i reunions hi son.
De les zones properes al refu no se res. Des que va marxar l’Olivé no hi he tornat. M’han dit que hi ha nous guardes, no se si s’aniran recuperant un altre vegada.
Ho sento, no tinc mes fotos, ens posem fanàtics i ni ens recordem de la camera....Sortien dues fotos del Kamasutra a l’antiga guia de Prades.
Els companys van anar-hi a la Sibarit, però jo no, feia mal dia pels nens, haurem d’esperar la propera.
Millor 2007!

Anònim ha dit...

Ei Piju,

ostres, ni me'nrecordava dels Cogullons...què tal està la pista d'accés?

A la roquerola potser fa 12 anys que no hi he tornat...creiaq ue estava tot desequipat...

Per ecrt, pel que dius no s'hi pot anar fins al juny????

Salut

Oriol

Piju ha dit...

Hola Uri, està afectada per restriccions de nidificació de rapinyaires, del 1 de Gener a 30 de Juny. Com sempre el cartell està posat al lloc més illògic i amagat, quan pràcticament ja has arribat a la paret, encara que a l’antiga guia ja ho avisaba.
La pista que et porta per dalt fins la taula dels 4 termens està perfecte per anar amb turisme. D’allà cal caminar (2 opcions) uns 30-40 min. Hi ha una pista de 4x4 que t’aproxima a només 10 min. amb una cadena que es pot treure, però potser tens un disgust a la tornada...si mai t’interessa et passo una mica de planol. Tots els equipaments estan perfectes.
Espero que el vostre projecte vagi creixent!

Anònim ha dit...

BUf Piju...em sembla que amb l'Oferta que hi ha actualment per fer el Friki aquest sector no serà dels més visitats.

LA Ceci ha estat feta pols molts dies i quan es començava a recuperar es veu que li han trobat una Hernia ingüinal...quina merda..per sort no és res ni extrem ni massa perillós, però ha de estar quatre mesos sens efer exercici ni carregar pes...un desastre..

L'Arnauet va creixent, donant patades a tope i fent "poses" a les Ecografies..estem il.lusionats però em sap greu per la Ceci perque està feta pols i comq ue era bastant "fanàtica" una mica cansada del tema...

Aquest finde anem a Lleida ( a terradets), i com que som dues parelles "embarassades" i ell sap asseguar me l'enduré a Antepauta o a la Cúpula de Vilanova... que si em passo una setmana sense trepar em poso dels nervis!!!!

Salut i records!