dilluns, de març 19, 2007

Nova via a Esplovins: CROSTERS DEL SEGRE

Per fi hem acabat el projecte que teníem a Esplovins amb en Pastes i l'Indi.
Han estat només tres intenses jornades, però repartides en molt de temps,...les obligacions no ens han permes acabar-la abans.



El nom de la via, CROSTERS DEL SEGRE ja dona pistes; com els bons vins de la terra ferma deixarà bon gust de boca als tot terreny que els agradin els grans recorreguts d’aventura.
Aquí s'hi pot trobar de tot: traçat lògic i espectacular, de la pitjor a la millor roca, graus obligats amb trams picants, poc equipament (excepte el L3) però si suficient per anar sense martell (jocs ben complerts de micros, friends i tascons).



Llàstima la vegetació a la reprisa central, que li treu ambient
i al llarg i mig de la selvàtica canal final, però era la sortida mes natural i qualsevol altra opció ens va semblar massa rebuscada. L’horari de l’última jornada tampoc donava per gaire mes floridures.

La resta d’informació la trobareu a la ressenya:


Gràcies Xgrane per les fotos.

Algun tram a expansió no esta estrictament obert al rotpunkt, ja que vam haver d’anar per feina o sigui que allà els graus hi son orientatius.

Comentar que entre la Trilogy i la Crosters del Segre sembla que es confirma que han obert un altre via. A la meitat del L12, bastant a l’esquerra vam veure un pitó.
A la reprisa de la nostra R12 un altre pitó amb mosquetó, que suposem es d’un abandonament després d’explorar el nostre traçat, ja que no hem trobat mes senyals fins el final de la canal de sortida on hi havia un bagueto en un arbre.

Ah, els primers repetidors tenen un útil regalet a la R15 i per suposat la birra pagada.

NOTA: El 03/02/08 van fer 1ª repetició (que jo sàpiga) els francesos Pascal Pérez i Benoit Montfort, confirmant mes o menys els graus. Felicitats!

14 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Collons, quin nivellarro ! Llàstima que sigui de "grau mig", que si no pujaria a veure que heu deixat a la R 15 !!

Mohawk ha dit...

Sou unes bous!!

Quina por de via!, en la vostra linea, eh!!

A tibar-li fieres!!

Piju ha dit...

No, no hem volgut deixar una via de passar por, fins i tot les poques expansions entre tirades serien prescindibles currant-s’ho mes (excepte al L3 que es tot monòlitic). La filosofia era anar per feina...i punt. Això si, cal anar sobrat en aquest grau.
No volies anar a Dolomites? aquesta es un bon entreno!

Piju ha dit...

No, definitivament no erem nosaltres...ja ens informaràs de la teva ressenya.

Xavi ha dit...

Ei Piju felicitats per la via!! Ja en tenim una altra a la llista per anar a fer-li una cata. Merci per enviar-me la ressenya. Per cert aquests 6a i 6b "expo" es poden fer sense jugar-se una bona galeta o es poden més o menys assegurar?? Adéu.

Piju ha dit...

Hola Xavi, a nosaltres ens va semblar que no eren protegibles,... si ho fossin ja no serien expo, oi?.
El tram final del L11 segurament si que es pot evitar sortint a la dreta a fer una volta per unes grades herboses...però us animo a fer el traçat original, que es el guapo i segur que no es tant difícil.

Piter ha dit...

Bones.. ultimament he fet dues visites a esplovins.. i ja ens hem mirat uns quants cops la vostra via que te molt bona pinta.. pero fa una mica de respecte jeje

El 6c es molt obligat ? o alla tenim els 3 passos d'A0 que es comenten ? i els trams d'expo son gaire llargs ?

Merci...

Piju ha dit...

Hola Piter,

A la topo no hi he posat el grau obligat perquè sincerament no ens ho vam mirar...anàvem a escalar ràpid, potser es 6b/+ en passos aillats i segur que tirant de pedal i ganxo baixa mes, però son varis trams i la via es molt llarga, no crec que sigui un bon pla.
El trams difícils son aquests:
- Al L2 fas un bon tram sense possibilitats de protegir-se, però no es difícil, un passet de 6a amb el seguro lluny.
- El L3 es obligadet, però cada 4 o 5m tens una xapa.
- El L11 es el que te mes mala llet, per no expansionar vaig donar un cop de gas fins la R, Son uns metrets de 6b sense protecció amb la roca a estudiar i per sota deixes una sabina i un friend que al final queden lluny...però tampoc es per trencar-se les cames. Potser cap a la dreta, donant una volta per unes grades herboses es podria evitar.
- Finalment al L15 hi ha un esperonet de 6a amb possible caiguda a reprisa, es un tram curtet i de roca excel.lent, no us donarà cap problema.

Segur que ho feu i penseu que no n'hi ha per tant, jo prefereixo avisar-ho a les topos.

A mes, els graus que poso son sense trampa, mes aviat “vidilla”.

Sense contar el circ de Diables (qualitat), per mi es la millor via d’Esplovins, però ja sabeu que es una paret poc mantinguda, no espereu un viote montrebeià...

Ànims, a veure si us emporteu la primera!

Piter ha dit...

La veritat es que fa molt bona pinta.. i tinc ganes d'acostar-m'hi.

Encara no l'ha repetit ningu ? Ara m'entren més ganes.. jeje Aquest finde anavem al pedra.. pero potser li dic al colega de fer un canvi de rumb.

Apa.. merci

rascal pepez ha dit...

Hola,

Hemos hecho la via este fin de semana, muchas gracias por el trabajo.
L12 i L13 son las mas buenas.
En L3 es dificil en la cabesa de empesar...
El topo es muy detallado.

Pascal (Toulouse)

Piju ha dit...

Merci Pascal,

Te he escrito un mail para preguntarte mas cosas.

Saludos

Marc ha dit...

Hola Piju,

Ahir varem repetir la via amb un company.
En primer lloc felicitar-vos pel traçat. Llastima de les repises i les dues ultimes tirades, però tot i aixo es una via molt bona.
Nomes comentar que el llarg 11 no em va quedar clar per on era. Crec que el vaig fer per la dreta ja que no em va semblar ni 6b ni expo.
També varem forçar els tres passos d'A0 del L4 i hem consensuat que 6b+ pot ser el grau, amb roca a controlar...

Marc Toralles

Piju ha dit...

Hola Marc,
doncs hem fa il.lusió que algú més l’hagi fet, no tinc més constància que la repetició dels francesos, i si a sobre almenys t’ha deixat bon gust, doncs fantàstic!
No es una via de qualitat, però com a gran recorregut i pel traçat on va, penso que val la pena, llàstima no haver tingut més temps per sortir per l’esperó i evitar la canal final.

Crec recordar que el llarg 11, al últim terç si anaves recte i no posaves els peus cap a la reprisa de la dreta, sortia un pas amb caiguda expo, però no facis més cas, segur que vas fer el més ràpid i lògic , que és el que toca en una via de 600m

Molt be per apurar-la tota!... tenia pendent de tornar-hi només per això i ja m’has fet la feina...gràcies!
Quan la vam obrir se’ns van trencar uns peus i tots dos ens vam haver d’agafar al pitó per no caure, pero ja vam suposar que no podia ser massa dur.
Quan tingui un moment penjo la topo arreglada!

Salut i tàpia

Marc ha dit...

La veritat, es que no te pinta de tenir gaires repeticions...