dijous, de juny 05, 2008

Taghia. Quelques petites voies


1er capítol:

Aquí van les nostres recomanacions de vies curtetes, per fer el mateix dia d’arribada o el de marxar, en temps insegur o per “relaxar” braços.

- Classe Montagne Epinal. Paret de les Sources (sòcol inf. del Ifrig S/S.O.).

200m. 6b+, 5+, 6c+, 6a, 6a+, 6c+. Equipada. 2h. Tot a vista.
Molt ràpida, seguros abundants i graus generosos per al que s’estila a Taghia.
Poc mantinguda, tot i això, es força maca. La vam fer el mateix dia de l’aproximació al poble. Potser es millor continuar per la Bellle et Berebere fins la feixa sup., ja que sortir per la feixa petita on acaba ens va resultar una mica complicat.

Part sup. de la paret de les Sources


Mirador Bereber

- Au nom de la réforme. Toujdad S.O.
300m. 6a,6c, 6b+, 6a+, 5, 6b+. Equipada. 3h. Tot a vista.
Aquesta no la teníem a la llista però el tercer dia ens llevem amb pluja i molt fred. Cap al migdia sembla que hi ha una treva i ens decidim a fer-la, però amb condicions patagòniques i nevadeta al últim llarg. Al final resulta una petita joia. Molt ràpida, però amb forta pujada d’aproximació. Graduació mes d’acord a la “local”. Llargs empalmables al gust. Vam baixar amb ràpel, però no estan del tot montats i millor portar cordinos per reforçar-los.
L4.6b+

Una altra cordada al pilar de "Au nom de la réforme"

- Zebda: Aquesta la vam escollir per descansar i va resultar súper completa amb llargs ben durs i “rebentadits”. L’explicaré doncs al següent apartat de “vies bones”


- Esportiva: Sector Almadrassa. Varietat de grau i qualitat al pany central, amb itineraris llargs (ull!, alguns mes de 30m) i desplomats. Molen cintes extrallargues. Grau collat. S’hi pot escalar amb pluja. Ens va salvar l’últim dia, amb ruixats i molt fred.
6c+
7a+

1 comentari:

Raquel ha dit...

Buaaahhh!! Això són les vies curtes... je, je... i estem parlant de 200m.. je, je!! Quan he vist els graus he pensat: mmm, aquestes les podria fer jo... però quan he vist l'aleje del llarg de 6b+... glups! Em queda mooolt per anar a Taghia!!

A veure si feu la recolecta de fotos i ens feu un passe!! Encara que no siguin fotos genials... amb l'explicació de l'experiència passarà a ser un passe excepcional!!