dimarts, d’octubre 27, 2009

Turbón. Seguint el camí del mestre Tei-Chi

Diumenge la vam repetir amb el Paco i el Pastes.

Gran homenatge al mestre Tei-Chi, com no podia ser d’altre manera...i es que el “jefe” Ganxets ens te massa ben acostumats a la qualitat.
Atenció oberturistes, que el llistó està mes alt que mai!!!Aquest cop ens regala una via molt equipada, per gaudir del moviment sense passar nervis... tot i això, cal protegir-se a base de micros en algun tram i també hi ha alguna excursió puntual entre parabolts, però no es pateix gens si es va amb la idea de intentar-la en lliure.
La via es força mantinguda en el seté grau i el itinerari està molt ben trobat, sortejant en lliure un munt de sostres, l'única pega es que les tirades queden molt curtes.

En conjunt la roca es molt bona però també hi ha petits trams trencats que li donen caràcter i fins i tot alguna llastra grossa on cal treballar fi per estalviar-se algun disgust important.

La ressenya està perfecte, els graus, al meu entendre, “clavats”, només afegir-hi que els tascons no calen i que de l’última R no es surt caminant, si no que cal escalar i per tant es millor empalmar fins al cim.

Pel que fa al rotpunkt:

L’únic que s'emporta el “a vista” net i la birra gratis va ser el Paco.
El Pastes ho allibera tot, amb un segon pegue per culpa d'una relliscada en una xorrera molla.
Jo fallo al primer 7b per una enredada en una marca de magnesi "trampa", un cop recolocat ja surt. També volo per culpa d’una patinada a la part fàcil de l’últim 7a+ i he d’encadenar al segon pegue.
En fi, nosaltres dos no ens emportem el rotpunkt però si alguna llanega i rovelló, que ja mola.
Pastes al LL1, 6c+

Pastes al Ll2, 6bPaco al LL3, 7b

Paco al Ll5, 7a


pastes al Ll7, 7a+


Pel que fa als ràpels de la via de la dreta:

El primer que marca la topo es troba seguint unes fites: son tres ponts de roca amb un mailló. El vam reforçar amb un quart pont de roca amb una baga que ens vam trobar.
Amb el temps s’anirà tornant cutre... per tant, es millor fer el ràpel d’expansions que hi ha 8m per sota i que vam veure després, però ull, no s’hi pot accedir sense encordar-se prèviament!!! Ah!, xapar algun seguro de baixada per apropar-se a la paret i poder accedir a la reprisa de sota.

Els altres dos ràpels marcats a la topo ja no tenen cap problema.