dimarts, de desembre 29, 2009

correccions Vermell c. Est (part dreta)
Adjunto correccions (sobre el meu punt de vista i de memòria, no es exhaustiu) de la topo d’onaclimb de la part dreta del vermell cara Est, en concret de les últimes vies que s’hi van obrir, de la nº 45 a la 53, que estaven mal ubicades o sense graduar:topo "modificada"La nº 45 està correcte en el dibuix, però de grau quedaria 7a/+ com a molt. Fissura, esperó i placa vermellosa.


La 46 m'han dit que pot rondar el 7c+, dura i poc tocadala via 48 i 49 crec que son la mateixa, i el traçat real es una mescla de les dues. En la topo arreglada la 48 queda esborrada.

Inici sobre un tronc cremat, supera el desplom amb una secció de forats (al llistat d’onaclimb posa que son picats, jo diria que son naturals), secció de llastres resikades, tram d’esperó i final de placa.

Via boníssima, llàstima dels resikats, necessaris, però molt mal dissimulats.

Fa un parell d’anys es trencava tot i justificava el grau, ara que està sanejada quedaria 7b/+ suau.La nº 50 es la fissura oberta en artifo que ara ha quedat xafada als primers metres amb els químics de la nº 51La nº 51 en la topo original no te traçat. Realment comença igual que la nº 50, sobre el tronc cremat, agafant la fissura amb un pas dur i es passa posteriorment a la dreta cap a la placa en un pas finet. A la topo original no te grau. Per mi quedaria de 7a+La nº 52 i 53 tindrien realment el mateix inici, desplomet de forats vermellosos i agafant fissura després del segon químic.La nº 52 no segueix per la fissura, es passa a la placa de l’esquerra i segueix recte amb un crux molt fi que quedaria de 7b pel meu gust i acaba amb final i R comuns amb la nº 51La nº 53, després del segon químic, si que seguéix un tram per la fissura, fins a un punt en que el seguro t’indica passar-se a la placa. Si es fa així queda de 7a+, però també es pot seguir per la fissura, escaquejant el crux, llavors es 7a com a molt.La 54 està en interrogant, Te un sikat arrencat a l'alçada de la 1ª xapa. Algú l’ha feta?nota del 11/03/10:

encadenada la nº 55: 7b/+ amb un bon flasejat del Josep.

Està ben bona i neta de sika (que ja es molt dir en aquest sector) i força marcada. Químics.

La R es mes aball del que marcava la topo original.

9 comentaris:

TRanki ha dit...

Bow, a la 63 segurament el grau és absolutament equivocat...és per sota del 7a, es munta des del 6a i la veritat es que vaig fliparq ue li donéssi 7b comparat amb altres "ossets" del sector...

Bona feina i bon any!!!

Fernando ha dit...

Hi.
Gracias por el trabajo y las correcciones.
No te puedo ayudar con la 54.
Hace unos dos años que no voy por el Vermell.
La 63 creo que tiene un paso de bloque de esos que te quitan las ganas de continuar, bueno yo no pude seguir.

S2

robert ha dit...

Hola Piju:

La 55 si que la vaig fer i és molt bona. Al llistat de Onaclimb estava de 7b i al croquis de 7b+. La 54 tampoc tinc info, es veu alguna sikat arrencat??

Robert

Cesc ha dit...

Hola Piju.
Potser les 62 i 63 són una mica més senzilles, no ? Jo no hi posaria més de 7a. La 63 depèn de si poses el peu a diedre o no, però el diedre està allà.

Piju ha dit...

gràcies pels comentaris, fanàtics!

El que m'interessava aclarir era el garbuix de traçats entre la 48 i la 53.

Sobre la 63, teniu raó, no saps si agafar dièdre o no, queda rara i lletjota i amb grau descompensat, sobretot si la compares amb les del costat mateix: Boca cerrada, Busca brega i Jet set

La 54 i 55 les provaré aviat i posare el comentari aquí mateix, per si algú li interessa.

Piju ha dit...

Bones a tots,

avui he arreglat el post (veure nota final) amb l'encadenament de la 55 i el que m'han dit de la 46

Salut i rotpunkt

Fernando ha dit...

Hi.
Las vías 51 y 52 tienen R independientes
Las vías 56, 57 y 58 compoarten la R de la Enrredu (58).
La R de la 57 con dos chapas peladas, has de ir a buscar la R de la Enrredu
La 56 va a buscar la R de la 57 y por obligación has de ir a buscar la de la 58.
S2

Piju ha dit...

Hola Fernado,

he repasado los apuntes y ...tienes razón en todos los puntos!...estás en todo!

Mañana arreglo la topo.

Gracias x la ayuda

Piju

Fernando ha dit...

Hi; poco secreto.
Es que he escalado este sábado allí y aproveché para hacer unas parciales de la zona en la que escalé, a la par que maldecir al que graduó la Enrredu como 7a, entre otras cosas.
S2