dimecres, de maig 18, 2011

Peña Montañesa. Futuro Incierto

Via al.lucinant, cinc estrelles.
Setens regalats i equipats, sisens collats (potser 6b/c obligat)
El LL2+LL3 s’empalmen, l’entrada a R per la fissura de l’esquerra es molt maca.
La variant en lliure fent el LL4+LL5 i que evita el A2 no queda massa clara, intento explicar-ho millor:Cal pujar per la fissura de 6b fins a mitja tirada, on la fissura s’acaba momentàniament. Llavors cal flanquejar a l’esquerra 2m per una placa tombada i seguir amunt per un dièdre vermellós amb 2 pitons, un pont de roca i un desplomet, un cop superat aquest (6c), flanquejar a la dreta 1m i recte amunt. La R es un gran bloc on hi ha enrotllada la part inferior d’una corda estàtica.
El LL5 també es perdedor…a uns 10m de la R, a l’alçada del 2on pitó (te un cordino blanc), al mig d’un dièdre tombat, flanquejar saltant l’esperó tombat i fer 2m de flanqueig per una placa de regletes i ja veiem un pitó i el primer parabolt de la placa equipada.
El A0 del LL8 hem va sortir (de segon) i es 7b aprox.
Al Ae del LL10 no li vam veure possibilitats, però igual algú el treu...
Els dos últims llargs no els vam fer, anàvem tard i vam decidir baixar pels ràpels de la via Clásica de Verano: Caminar cap al Est 150m i just abans de la canal, a la vertical d’un arbre gran, baixar per unes grades herboses, fins que comença el barranc, on hi ha un bloc amb dos cordinos vermells i un maillón. Els altres tres ràpels són evidents, amb anelles

Micros de l’alien verd al carbassa, repetir semàfor, i cmalots del 0.75 al 3, joc de tascons
topo de desnivel modificada

Entrada a R6 desprès del preciós 7a


El brutal desplom ordesià del LL8... en lliure 7b