dimecres, d’abril 25, 2012

Miranda Vinya Nova i Frare Baix del Clot de la Mónica

Al Frare Baix del Clot de la Monica provem les vies noves:
El 7a, “la Bleda Soleiada” ens agrada força, mantinguda i ben graduada.
La de la seva dreta, el 7b hem va semblar molt discontínua...passos a bloc tallats per dues terrasses amb un arbre pel mig, encara molt bruta i gens tocada.
La següent de la dreta, el 7b+, semblava del mateix estil…
El pitjor es que ambdues, xafen sense miraments una via d’artifo (potser es podria alliberar?)...el resultat és un cacau una mica decebedor .


A la cara nord d’aquesta agulla hi ha 2 vies, crec que del Antonio Tápia, pendents de confirmar grau, es veien sense tocar i una amb un maillón…algú les ha fet?


Podem complementar-ho amb les vies d’esportiva del Serrat del Muntaner però són de grau baix, tot i que hi ha un 6c i un 6b+ recomanables.


Però per als més curiosos, val la pena pujar una mica més amunt, a la Miranda de la Vinya Nova.
Seguir pujant pel camí principal del Clot de la Mònica cap a St. Joan i a l’alçada de la Pastereta, trencar a l’esquerra per un corriol poc marcat, travessar el torrent i pujar fins a un collet que és el final de l’aresta del Serrat del Muntaner inferior (fites), saltar al vessant contrari (Torrent de l’Artiga) , baixar uns metres (corda fixe) i flanquejar per una vira boscosa (uns 15 min des del cotxe).
Sectoret interessant, per escalar a vista de veritat (ni una marca).
Les tres vies de l’esquerra (6c dur, 7a+ i 7a) estàn força be, primera meitat en desplom i resta de placa tombada. Roca excel.lent però poc tocada. Tranquil.litat i bones vistes.


Topos a: http://www.lanochedelloro.com/montserrat/ressenyesmag.html (regió Magdalenes / St.Pere) o a la nova guia del Luichy acabada de sortir del forn