dijous, d’abril 03, 2014

Barranc de St. Martí. Alòs de Balaguer


Dissabte vam fer una matinal a aquest petit nou sector, publicat a la nova guia de Lleida Climbs.
Ens va semblar un racó molt interessant i recomanable. Sol a partir de les 12h (sud-oest). Demanen corda de 80m per algunes vies.

Començant per l’esquerra tenim un 6c+, 7a, 7a+ i 7b un a costat de l'altre i molt bons. Línies atlètiques i llargues. Alguna xapa distanciada i roca a controlar en algun tram. Grau molt suau (excepte la primera).

També vam fer la segona via començant per la dreta, un 7b mes curt que supera un  sostre molt espectacular, també suau.

Al mig vam provar un 7a+ que a la 5ª xapa tenia una excursioneta sense canto i roca molt fràgil que ens va tirar enrera, en tot cas, no quadrava respecte el grau de les anteriors.
La resta de vies ja son de 7c en amunt i queden per un altre dia.

Accés:


Un cop entrem a Alòs, a l’alçada de la font, trenquem a mà dreta per un carrer que segueix amunt pel barranc i es transforma en pista bona. Arribem a un trencall, a la dreta va a l’ermita de St. Miquel, nosaltres continuem pel de l’esquerra, cap a St. Mamet. Arribem a un triple trencall, nosaltres continuem pel de la dreta, cap a St. Mamet i poc desprès un últim trencall, nosaltres continuem pel de l’esquerra, tambè cap a St. Mamet. Al cap de 1.5km (des del poble), divisem a la nostra dreta el barranc de St. Martí, amb unes roques vermelloses al fons, fem un revolt d’esquerres molt marcat (fites al voral) i al cap de 50m hi ha una entrada a la pista que ens permet aparcar. Allà un sender amb fites ens porten al llit del barranc, el creuem i seguim fites per unes grades, pujant molt mes del que sembla lògic, però que al final ens porten a la feixa penjada on comencen les vies.


via "Hum", 7b