dimecres, de gener 24, 2007

NOVES VIES A LA TOSSA

NEXUS 7 : Nova via que he acabat d’equipar, crec que anirà cap al 7b/+.
La via arrenca a peus volats des de sobre un bloc i segueix l’arc de la balma en flanqueig desplomat a esquerres de regletes i talonatges en aproximadament 12 moviments molt durs i seqüencials, fins assolir un bon canto que et permet tirar ja recte amunt i fer la segona part, 6m de placa final on només cal aguantar el tipus i no equivocar-se.

A la foto la primera meitat de via.

El primer parabolt no està situat a un lloc massa recomanable ja que es just a una punta de roca que sobresurt, però era l’únic lloc per poder xapar des de el terra i protegir la sortida a peus volats..

Com ja haureu endevinat el nom és un homenatge a la brutal pel·lícula BLADE RUNNER, ja que calen uns bons braços, com el del personatge NEXUS 6 Roy (Rutger Hauer) per fer aquesta via...

Ja s’han escrit autèntics rius de tinta sobre aquest film i si no l’heu vista no perdeu mes temps, només dir que es potser la millor peli de ciència ficció, però sobretot una reflexió sobre els nostres orígens, la pèrdua de la innocència, l’amor, la soledat, la mort...


***nota: La via l’he encadenat el 23/02/07, al primer pegue,
(això si, estava ben estudiadeta de quan la vaig equipar).
Ha sortit tan ràpid que he de treure-li el plus i queda graduada de 7b.***

Buscant noves línies al pis inferior he descobert una nova via que ja estava oberta, segurament pel Lete. Te una entrada de fissura desplomada i roca blanquinosa delicada, un pitó que es xapa des de el terra desseguida queda massa baix i cal vigilar per no picar terra. Després la fissura s’obre en dièdre i ja es pot col·locar algun friend intermig. Abans d’iniciar la sortida de dalt, força trencada , podem xapar un spit. R a un arbre. És un 6b molt bo, però delicat, em recorda el llargs picants de la nord de Frares..

7 comentaris:

Mohawk ha dit...

Olé Piju!

Veig que definitivament haurem de fer-li una visita al sector ;)

Piju ha dit...

Espereu que passi aquesta onada de fred (casi m’hi deixo els dits a aquestes regletes) i quedem quan vulgueu, així em confirmes el grau, que aquesta es de les teves!.

jclaramunt ha dit...

Encara no he pogut visitar el sector...A la pròxima que vagi per St. Joan de Mediona m'hi passo.
Salut

Piju ha dit...

Doncs a veure si es veritat... ja m’enviaràs les teves impressions.
Si t’interessa algun grau concret puc recomanar-te les millors, encara que com son tant baixetes que mes o menys ja podrà intuir la qualitat de cada una.

Piju ha dit...

Ah, un impresentable va pintar els dos corriols que baixen a les parets i encara mes avall, amb pintura blava, punts a cada metre i fletxes geroglifiques sense sentit (algun raid o cursa???). Tinc un pot preparat donar-li un nova mà al seu cotxe. Si m’entero de qui es...

Xavi ha dit...

Li haurem de fer una visita a aquesta escola quan no faci tant fred.
A l'Alt Urgell també tenim els de l'Opus que ens han pintat tota la comarca amb marques de pam i mig, grogues i blaves. En posen una a cada metre, gairebé línia continua (www.pallerols-andorra.org).Fas trams de sender llarguíssims sense pèrdua i et trobes mil pintades!

Piju ha dit...

Aquest no se si es d’una secta religiosa però que porta una bona empanada mental segur!. Increïble que encara hi hagi penya així...