dimarts, de març 02, 2010

LES NOVES DE LA PIULA.

La Piula m’encanta!... es un sector tranquil, on les primeres vies que es van equipar son variades i bastant bones, tot seté grau i de mida mitja, ideal per les visites "exprés a vista" que fem.



Del sector original, me'n queden ben poquetes , però fa semanes que estan molles, així que ahir ens vam decidir a tastar algunes de les noves que han obert en un nou sector mes a la dreta.













topos extretes de www.onaclimb.com




Nosaltres vam fer els tres setens.



La sensació es que no estan al nivell de qualitat de les antigues, aquí la roca es mes conglomerat fràgil (el sector antic es de forat en placa llisa) i encara es trenca bastanta cosa.


Malgrat tot, les que vam fer eren mantingudes, ben graduades i amb una escalada a vista autèntica, ja que encara no estan marcades.


L'equipament es abundant, tirant a excessiu en algún tram concret.

Com a conclusió es que si t'agraden les novetats i no tens maníes, val la pena fer-les, però les antigues son molt mes recomanables.




Començant per l’esquerra vam fer, :





BOTIFLERS, 7a+. Molt de compte amb la llastra del mig, te uns punts sika de “sutura”, que no crec que aguantin massa, jo no em fiaria!, tibeu-li el mínim possible i que l'assegurador es cobreixi. La via es llarga i contundent i cal seleccionar la roca contínuament, proporcionant una interessant "inflada de braços".

Llàstima al crux on un rom "trampa" em va espatllar el a vista. Encadeno sortint de la reprisa amb una versió estranya però mes controlada.






DEACATHLON. 7a. Roca molt millor que l’anterior, mes curta però ben intensa. Força bona. Un cop marcada potser quedarà suau. Surt a vista.






MARIO CONDE PLAYA, 7b: Pas a bloc regletero que es va escrostonar, escupint-me dos cops. La resta es maco i comparteix final amb l’anterior. De baixada sanejo una mica el crux i el company sol.luciona el tram clau. He de tornar al curro i no hi ha temps per mes pegues, el rotpunkt pel pròxim dia.







Moltes felicitats als autors pel sectoràs que s'estan currant!



4 comentaris:

Fernando ha dit...

Hi.
la Laja se ve enorme. Uno piensa que si algo tan grande no se ha caído por su propio peso ya es difícil que lo haga.
Poco duraran sin magnesio me temo.
Feliciddes por los encadenes, eres prácticametne el piador oficial de esta zona.
S2

Piju ha dit...

HOLA Fernando,

Ayer poquitos encadenes: solo un “rotpunkt oficial”,… es lo que es lo que tiene ir en roca "limpia" y solo dos horitas, pero siempre mola hacer cosas nuevas.
Lo de la laja es difícil de valorar, pero si algún bestia le hace demasiada palanca… puede haber drama serio!

Anònim ha dit...

Hola , hem dic Manel.M'agrada molt Montserrat ,pero no he sentit mai parlar d'aquest sector, que hem podries dir on es?. Gracies.

Piju ha dit...

Hola Manel,

situat en el pàrquing inferior (el + gran) de la Vinya Nova , seguir amb el cotxe la pista direcció Collbató, i agafem el primer trencall a mà esquerra (just davant una valla de pedra amb una porta de ferro), que entra cap a la canal de la Artiga Alta (la que puja a la Palleta i Pollegons)entrar amb el cotxe fins que la pista es posa en mal estat(varis pàrquings). Seguir a peu uns 5-10 min, fins que hi ha una bifurcació amb una altre canal a mà dreta, agafar-la, per entrar-hi i ha un sòcol de 1,5 m relliscós, seguim amunt (algún esglaó sikat) fins arribar al sector, que coïncideix amb l'inici de la ferrata de les Dames.
Sort