divendres, d’octubre 29, 2010

Montanejos. Mijares. Esfinge+Monstruo esta ciego

Amb el Sergi V. ens apuntem dues vies mes per flipar, mostra de la qualitat d’aquesta escola.

ESFINGE. 90m 6c+. A la guia nova 7a si empalmes

Clàssica de dificultat. Dos llargs d’encastament inicials seguides de dues tirades molt bones per les típiques plaques d’aspecte inaccessible. Amb la sobamenta, cal apretar encara mes per encadenar.

Rapelable amb un 6om


Davant mateix tenim la Pared de las Fisuras, amb atractives línies al mes estil Utah.

No resistim la temptació i creuem descalços el riu per tastar-les...

EL MOSTRUO ESTA CIEGO 6c.

La fissura mes vistosa del sector, tallada a ganivet.

El primer llarg el trobem acabat de reequipar amb parabolts inox i la pols dels forats recent. Es una fissura de 50m d’encastament molt mantinguts que va a parar al 1er forat del túnel. Surt amb 17 exprés i algun tramet obligat. Si es porten friends grans potser serveixen de complement. Li posen 6c, es grau antic Montanejos però com que es fissura, el grau collat no desentona.

A mi hem sembla un sacrilegi parabolar una fissura on entra una peça a cada metre, seria molt mes dura i potser demanaria tres jocs de camalots i segurament cauria en l’oblit... però seria flipant!...

El LL2 comença amb uns durs passos de bloc desplomats i just quan ja s’ha acabat la dificultat, desapareixen les xapes i només es veu un casquet d’spit. Sospito que encara estan reequipant-la i ens baixem. Al refu ens confirmen que ahir estaven treballant i encara no està acabada.

Aprofitem els minuts que queden per fer-li un top rope des de el forat del túnel al LL1+LL2 de la via de l'esquerra, també molt bona, un altra joia d’encastaments, també de 6c i igualment dura. Aquí si que cal portar material de complement entre xapa i xapa per al LL2.

4 comentaris:

TRanki ha dit...

Hola Piju,

LA del MONSTRE la vaig fer el 92, en TOPROPE des de la Barana del tunel-carretera.

Em vaig despenjar i quan cridava a la penya que recuperessin no em fotien cas...quan vaig arribar a dalt, cabrejat, resulta que hi havia una parella de la Guardia Civil que els va fotre bronca per estar dins del tunel "molestant" el tráfic...aqui va acabar l'intent, encadenant en toprope. Son bones eh?

Crce que a la Paret de la esfinge vamn fer SOLO PA TUS OJOS o quelco així, de 6c+...graus molt durs que ara estarien de 7a+ fijo...estava amb burils i burils dobles crec! Imagina't que anàvem amb un quadernet prehistòric del Desnivel!!!!

No he baixat més allà...però a l'hivern s'hi deu estar bé no?

Salute!!!!

RUMBA TEAM ha dit...

Que guapa es veu la fisura...queda apuntada per una futura visita! per cert l'altre dia vai veure el teu comentari sobre les crestes de cabaces! merci ja que poques opinions tenia i menys dels setens! no em comentes res de Toda bailarina..pas bloquero sobre monodit amagat, ho recordes? en fin m'ha agradat llegir sobre el tema! merci

Anònim ha dit...

Hola Piju,

Para tu información ayer estuvimos en el Monstruo está ciego y ya la han reequipado. Los reequipadores creo que se han liado un poco porque por arriba han metido un bolt en la variante el Monstruo está tuerto y han reequipado su R mientras la R de el Monstruo está ciego ha quedado con buriles (en razonable buen estado).

Si vas te recomiendo en L2 al salir de la ventana del tuenl montar R a los 20 metros en una R comoda de parabolts a mano derecha y de ahí se sale bien hasta arriba en unos 45 metros de largo y además el que asegura ve casi todo el rato al que escala y te evitas la reunión de buriles.

Saludos, Chavi

Piju ha dit...

Hola Chavi,

gracias por la aportación...a ver si se van repitiendo

saludos