dilluns, de setembre 12, 2011

Ossau: Arudy, Rocher blanc, Pont de Camps, Olorón

ARUDY

Repetim per segon any consecutiu visita d’escalada familiar a aquesta escola d’esportiva 5***** de la Vall d’Ossau.

A les vies dels subsectors del Circ hi trobarem tot el catàleg possible: desplom, fissures, placa tècnica….tota la varietat de graus i orientacions vàries per anar jugant amb el sol, graus colladets i equipament de luxe amb predomini de químics amb trams obligadets. Alguna clàssica polida, però si travessem el barranc, a l’altre banda les vies estan poc tocades.


El sector de La Fonderie es brutal i únic: una gran bòveda amb canto XL, s’hi pot escalar plovent, equipament perfecte amb químics, tot grau, cotació suau (excepte al subsector de dalt, collat)Tots dos sectors són factibles per anar amb mainada.ROCHER BLANC

De lluny i mirant la ressenya la paret prometia moltíssim... la realitat va ser un altre: roca llisa cara nord tapissada de molsa relliscosa, vies poc o gens tocades, graus marcianos... vam repassar la majoria de línies i aquesta paret semblava abandonada... el dia era plujós (encara que a peu de via no et mulles) i estàvem enmig del núvol, potser això va afectar la nostra percepció.
Finalment vam tocar un parell d’entrades i allò no s’agafava per enlloc... una decepció.
Si algú te mes info...BLOC A PONT DE CAMPS (MIDI OSSAU)

Un altre alternativa... a 9 uns km al nord de la frontera del Portalet, sota el Midi d’Ossau.
Bons Prats, riuet i aproximació nul.la…. ideal per nens
Dificultats pintades amb codi de colors

La topo a: http://lamaisondelamontagne.pagesperso-orange.fr/topo.pdfROCÒDROM D’OLORON

Al poble d'Oloron, a un 20min d'Arudy, just davant de l’Ajuntament. Una bona opció per dies de pluja. Top-ropes montats per a tots el graus de 4 a 8º, moltes línies per a la mainadaTopos d’Arudy a la guia local, de venda a l’estanc (davant de la biblioteca) o la nova guia del Luichy on trobarem tota la zona d’Ossau, tàpies incloses.

2 comentaris:

TRanki ha dit...

hahah...tot el post es veu eclipsat petr la foto del MINIPIJU...bonissima!

Li falta el semàfor en ristre!!!

Salut bow!!!

Piju ha dit...

je, je..4 dies i ens monten ells el tope-ropes